Bli fast giver
Da bidrar du til vårt arbeid her hjemme og ute i verden.
Med din uvurderlige støtte kan Røde Kors gi flere barn og voksne hjelpen de trenger.
Røde Kors-bevegelsen jobber over hele verden. Vi kommer frem med hjelp der få eller ingen andre har mulighet. Røde Kors skal sikre rask, effektiv og relevant nødhjelp ved krig, konflikter, naturkatastrofer og andre krisesituasjoner. Takk for at du er en viktig støttespiller og bidrar til å gjøre dette mulig.
Som organisasjon har vi lang erfaring med å redde liv, og gi hjelp, støtte og omsorg til mennesker i vanskelige situasjoner. Under kan du møte noen av dem som har fått hjelp. Flere vil få hjelp fremover takket være deg.
Amir (15) ble skadet i beinet av en eksplosjon på Gazastripen. Han har fått behandling på Røde Kors’ feltsykehus av fysioterapeut Verena Johanna Kreilieer.
Amir er ikke alene. På Røde Kors’ feltsykehus sør på Gazastripen behandles 3-400 personer hver dag. Over 80 prosent av de innlagte pasientene krigsskadde, og hver dag kommer det inn nye. Mange av sykehusene på Gazastripen er enten ødelagt av krigshandlinger eller har blitt evakuert. Behovet for å gi befolkningen på Gaza tilgang til helsetjenester er dermed veldig stort.
Røde Kors’ feltsykehus sør på Gazastripen har siden det åpnet 9. mai i fjor, hatt mer enn 53.000 konsultasjoner, gjennomført 2.293 kirurgiske inngrep og det har blitt født 277 babyer ved sykehuset.
Rubia (12) fra Afghanistan har en muskelsykdom og trenger skinner for å kunne gå. Her får hun hjelp av fysioterapeut Faitima Amiri. Sykdommen er arvelig. Hun har to søsken som også har sykdommen, og faren døde som en følge av den. Rubia kommer til senteret hver tredje måned for å få laget nye skinner og oppfølging.
Norges Røde Kors støtter helseklinikker og helsetjenester i landet. Den ortopediske klinikken i Herat er en av syv slike klinikker Røde Kors-bevegelsen driver i Afghanistan. Her tilbys blant annet proteser, fysisk rehabilitering og fysioterapi. De får også oppfølging, helsehjelp og yrkesopplæring på senteret.
Ni år gamle Yegor flyktet sammen med moren Iryna fra kampene i Maripoul til vest i Ukraina. Koronapandemien og krigen har gjort Yegor så stressa og nervøs at han sluttet å snakke.
Første tiden etter okkupasjonen var det få eller ingen helsetjenester tilgjengelig, og vedvarende situasjonen i landet gjør at det blir mer press på legekontorene. For å sikre bedre tilgang til helsehjelp for Yegor, Iryna og andre i Ukraina, støtter Norges Røde Kors 28 helseteam som reiser rundt til befolkningen. Teamene består av leger, sykepleiere, jordmødre og psykologer.
Fra Norge er det også sendt 192 tonn med nødhjelp og inkluderer førstehjelpssekker, tepper, bårer, varmeovner og utstyr til nyfødte. I Ukraina har en samlet Røde Kors-bevegelse nådd 13 millioner mennesker med nødhjelp.