Jana som ser inn i kamera Vis bildetekst
Jana (2 år) har fått behandling for nyrestein på vår helseklinikk i Aleppo. Etter over 10 år med krig i Syria mangler foreldre mat, vann og helsehjelp til barna sine (Foto: Olav A. Saltbones/Norges Røde Kors)

Gi en julegave som redder liv

1 av 6 barn lever i et krig- og konfliktområde. Barn fra steder som Ukraina, Syria, Gaza og Somalia har opplevd å miste både foreldre og hjem, og sliter med store traumer og fysiske skader.

Du kan også gi ved å vippse til 2272. 

Dette går pengene til

Mange tusen barn dør hver dag av årsaker som er svært enkle å gjøre noe med. Røde Kors gjør noe med det. Vi hjelper barn som vokser opp i områder preget av krig, kriser og konflikt. Med din støtte kan vi hjelpe flere. 

Eksempler på hva din julegave kan gå til:

  • 100 kroner: Et par krykker  
  • 350 kroner: 3,5 timer fysioterapi for å hjelpe et barn til å gå igjen 
  • 500 kroner: En protese til et barn skadd av miner
  • 2500 kroner: Helsehjelp som medisiner og bandasjer til 50 barn

Røde Kors hjelper barn over hele verden

Jana (2 år) fra Syria

Jana får helsehjelp
Jana (2) fikk nyrestein og har heldigvis fått behandling på helseklinikken Sakhour, Aleppo i Syria. Røde Kors i Norge støtter denne klinikken. (Foto: Olav A. Saltbones/Norges Røde Kors)

Jana fikk nyrestein og har fått behandling på helseklinikken Sakhour, Aleppo i Syria. Røde Kors i Norge støtter denne klinikken og ser at det er stort behov for helsehjelp. Til helseklinikken kommer det hovedsaklig mødre med barn. Nå øker også antallet underernærte barn som blir bragt til helseklinikken.

Vira (6 år) fra Ukraina 

Vira og broren
Vira på 8 år flyktet med mor og åtte søsken fra de brutale kampene øst til lenger vest i landet. Flere av barna ble skadet før og under den dramatiske flukten. Vira og familien fikk helsehjelp ved Røde Kors' mobile helseteam i Ternopil. Røde Kors i Norge støtter blant annet Ukraina Røde Kors med 23 mobile helseteam. (Foto: Camilla Gilje Thommessen/Norges Røde Kors.)

Vira ble tvunget på flukt når krigen eskalerte i Ukraina. Hun flyktet med mor og åtte søsken fra de brutale kampene øst til lenger vest i landet. Flere av barna ble skadet før og under den dramatiske flukten.   

Nimo (2 år) fra Somalia 

Portrettbilde av Nimo
Nimo på 2 år har allerede opplevd å bli underernært. Hun har fått hjelp av Somalisk Røde Halvmåne som jobber i lokalsamfunnet med å gi helsehjelp. Dette skjer både gjennom frivillige som følger med og rapporterer inn sykdomstilfeller, og gjennom mobile helseteam som kommer til landsbyen annenhver uke. (Foto: Olav A. Saltbones/Norges Røde Kors)

Nimo har allerede opplevd å bli underernært. Hun har fått hjelp av Somalisk Røde Halvmåne som jobber i lokalsamfunnet med å gi helsehjelp. Dette skjer både gjennom frivillige som følger med og rapporterer inn sykdomstilfeller, og gjennom mobile helseteam som kommer til landsbyen annenhver uke.