Mannskap fra Røde Kors leter i ruinene Vis bildetekst
Jordskjelvet i Marokko har hatt dramatiske følger. Flere tusen mennesker er skadet og har mistet livet. Foto: Marokko Røde Halvmåne

Gi en gave som redder liv

Krig og katastrofer tvinger folk på flukt. Barn og familier blir skadet og drept, lokalsamfunn blir ødelagt. Det er stort behov for hjelp etter jordskjelvet i Marokko og flommen i Libya.

Du kan også: 

  • Vippse til 2272
  • Sende SMS med kodeord Hjelp til 2272 (350 kr)
  • Bruke kontonummer: 8200.06.10190.
  • Bedrifter kan kontakte oss på: bedrift@redcross.no. 

Gjennom din støtte får mennesker i nød umiddelbar hjelp – fordi Røde Kors er der det skjer. Innsamlede midler blir til enhver tid brukt der behovet er størst. 

Stort behov for hjelp etter jordskjelvet i Marokko og flommen i Libya 

To dramatiske naturkatastrofer har rammet Nord-Afrika på få dager. Flere tusen er skadet, savnet og drept etter jordskjelvet i Marokko 8. september og flommen i Libya 10. september.

Libya

Situasjonen i Libya er dramtisk. Ekstremværet "Daniel" har ført til store oversvømmelser i deler av landet som har hatt store humanitære konsekvenser. Per 19. september er mellom 4 000 og 11 000 mennesker estimert omkommet og nærmere 10 000 er fortsatt savnet. Hele nabolag har blitt skylt på havet, og mange står nå uten et hjem. Rundt 40 000 rammede er drevet på flukt. Helsebehovene er store og det er risiko for spredning av sykdommer som kolera, diare og andre vannbårne sykdommer. 

Les mer om innsatsen i Libya

Marokko

Frivillige letter i ruinene
Marokko Røde Halvmåne har etter skjelvet blant annet gitt livreddende førstehjelp, bistått myndighetene i transport av skadede og evakuert folk fra ødelagte hus. Foto: Marokko Røde Halvmåne

Jordskjelvet i Marokko har ført til omfattende ødeleggelser og menneskelige lidelser. Rundt 6,6 millioner mennesker bor i det berørte området. Marokkanske myndigheter har per 13. september meldt at over 2 000 mennesker har omkommet og over 2 000 er såret hvorav halvparten er kritisk skadet. I Marrakech har bygninger rast sammen og flere av fjellandsbyene ligger i grus. Mange av de overlevende sover under åpen himmel.

Les mer om innsatsen i Marokko