to mennesker graver i ruiner etter overlevende Vis bildetekst
Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne og lokale innbyggere gjorde sitt beste for å redde mennesker ut av ruinene etter jordskjelvet i februar. Foto: Syrisk Røde Halvmåne

Gi en gave som redder liv

Krig og katastrofer tvinger folk på flukt hver eneste dag. Barn og familier blir skadet og drept, lokalsamfunn blir ødelagt. Du kan bidra til livreddende og langsiktig hjelp.

Gjennom din støtte får mennesker i nød umiddelbar hjelp – fordi Røde Kors er der det skjer. Et stort nettverk av 170 000 lokale foreninger verden over sikrer at hjelpen alltid er nær.

VIPPS til 2272 eller send SMS med kodeord Hjelp til 2272 (350 kr)

Du kan også bruke kontonummer: 8200.06.10190
Bedrifter kan kontakte oss på: bedrift@redcross.no

Liten jente bærer eske fra Syriske Røde Halvmåne
Røde Kors kommer frem med hjelp der få eller ingen andre har mulighet. Vi er alltid i beredskap – og sammen hjelper vi flere! Foto: Syriske Røde Halvmåne.

Slik kan du bidra som fast nødhjelpsgiver

Ved å gi hver måned blir du nødhjelpsgiver og bidrar med en gang jordskjelvet inntreffer, tørken truer liv og helse, eller krig og konflikt fører tusenvis på flukt fra alt de har kjært.

Du er med på å gi livreddende hjelp til mennesker i noen av verdens verste krigs- og konfliktområder og etter naturkatastrofer.

Hjelpearbeid i Syria etter jordskjelvet
Røde Kors gir helse- og nødhjelp til de rammede av jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Innsatsen kommer til å pågå i lang tid fremover. Foto: Syrisk Røde Halvmåne

Hjelpearbeidet etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria

Flere hundre ansatte og frivillige i Tyrkisk Røde Halvmåne har hjulpet de rammede med blant annet:

  • Mange tusen telt og varme tepper
  • Leveranser av nødhjelp fortsetter uten stopp
  • Delt ut mer enn 20 millioner varme måltider

Flere tusen frivillige i Syrisk Røde Halvmåne deltok i redningsarbeidet for å få overlevende ut av ruinene. Mobile helseteam, støttet av Røde Kors i Norge, var allerede i Aleppo, som ble hardt rammet av jordskjelvet.

Du kan lese mer om innsatsen her!

Barn i Tyrkia får hjelp etter jordskjelvet
Tyrkisk Røde Halvmåne deler ut mat til jordskjelvrammede i Gaziantep.

Pengene går til Røde Kors´ helse- og nødhjelpsarbeid der behovet til enhver tid er størst. Alle bidrag har stor betydning. Takk for din støtte!