Røde Kors deltar i oppdrag på vinterstid

Glade i friluftsliv - ville bidra til hjelpekorpset

De var glade i friluftsliv og likte seg på tur i skog og mark. Derfor tok ekteparet fra Lier en viktig avgjørelse for flere år siden.

- Ekteparet fra Lier tok kontakt med oss i det lokale hjelpekorpset og fortalte at de ville gi en testamentarisk gave til Røde Kors. De ønsket at vi skulle oppgradere noe av utstyret vårt innen beredskap, slik at vi ville stå enda bedre rustet til søk og redning, forteller tidligere korpsleder Marius N. Kristiansen i Lier Røde Kors. 

Prosessen med å sette opp testamentet ble gjort på en god og betryggende måte med hjelp fra Røde Kors sentralt. Etter en stund døde kona, og ektemannen levde alene i mange år før han også døde i 2014. 

Nytt utstyr til beredskap, søk og redning

Hos hjelpekorpset i Lier har den testamentariske gaven kommet til stor nytte og brukes i tråd med ekteparets ønsker. 

- Vi har kjøpt en ny ATV, det vil si en firehjuling, og har også oppgradert en del annet beredskapsutstyr. En arv som dette er med på å bidra til at hjelpekorpset kan holde en høy beredskap i mange år fremover. Vanligvis må vi tjene pengene vi trenger på dugnad, og da måtte vi hatt veldig mange dugnadstimer. Derfor kommer denne testamentariske gaven svært godt med og vi er utrolig takknemlige, avslutter Kristiansen. 

Kontakt oss vedrørende testament