Eldre dame som smiler

Arv og testamentariske gaver

Arven etter deg kan gjøre en stor forskjell for andre. Lurer du på hvordan du kan tilgodese Røde Kors i testamentet ditt? Her kan du lese mer om hvordan vi kan hjelpe deg.

Testamentariske gaver er svært viktig for vårt humanitære arbeid, og vi takker deg for at du vurderer dette. Velger du å gi en del av din arv i gave til Røde Kors, kan du være trygg på at ditt bidrag vil komme mennesker til gode, enten lokalt i Norge eller i andre deler av verden.

Din arv gjør det mulig for Røde Kors å hjelpe flere

Vi hjelper mennesker i hele verden, også i nærområdene i Norge. Våre frivillige er til stede for barn og voksne som trenger støtte og hjelp. Takket være vår nøytralitet har vi en unik tilgang og tillit i kriseområder verden over.  

En testamentarisk gave gir mulighet for andre i fremtiden. Vi følger av prinsipp alltid den som testamenterer sitt ønske, og velger du å gi til Røde Kors kan du være trygg på at ditt bidrag blir tatt godt imot og brukt på en fornuftig måte. Din arv kan bidra til at andre får et bedre liv!

Trenger du hjelp til å skrive testament? 

Et testament sikrer at verdiene dine blir fordelt slik du ønsker etter at du har gått bort. Dersom du skriver testament, kan du selv, med noen få unntak, bestemme hvem som skal arve deg. Det er kun gjennom å opprette testament at du kan bestemme dette. 

Vi har laget en brosjyre som besvarer de fleste spørsmål rundt testamentoppsett, og brosjyren inneholder også en mal for hvordan du selv kan skrive testament. Brosjyren er oppdatert etter ny arvelov som trådte i kraft 1. januar 2021. 

Gratis advokathjelp

Hvis du ønsker å tilgodese Røde Kors med en gave i testamentet ditt, kan vi tilby gratis advokatbistand. Ta gjerne kontakt med testamentsansvarlig Siri Antonsen om du vil høre mer om dette. 

Ta også kontakt hvis du ønsker brosjyren tilsendt i posten eller en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv og testamentariske gaver.  

Kontaktinformasjon

Siri-Antonsen
Kontakt: Siri Antonsen
Ansvarlig arv og testamentariske gaver
E-post
siri.antonsen@redcross.no
Telefon
91621942

Kontakt oss

Jeg har lest personvernerklæringen og samtykker til at Norges Røde Kors behandler mine opplysninger.

Arven etter deg - gratis informasjonsmøter om arv og testament

Røde Kors arrangerer hvert år informasjonsmøter om arv og testament i samarbeid med sju andre organisasjoner. På møtene kan du lære mer om arvereglene, hvordan skrive testament og hvordan arven etter deg kan fordeles slik du ønsker. Møtene ledes av Karen Margrethe Bugge fra Hjort advokatfirma. Enkel servering. Det vil bli mulighet for å stille egne spørsmål til Røde Kors' advokat. 

Årets møter 

Bergen: Tirsdag 17. september, kl. 13 - 15 eller 17 - 19. 
Litteraturhuset, Østre Skostredet 5. 

Stavanger: Onsdag 18. september, kl. 13 - 15 eller 17 - 19. 
Folkets hus, Løkkeveien 22.  

Påmelding og mer informasjon: www.arvenetterdeg.no

Tdiligere avholdte møter: Oslo og Trondheim.

Her kan du lese mer om arv og testament

Les om hvorfor Torsto bestemte seg for å gi en testamentarisk gave til Røde Kors

Arv ga hjelpekorpset nye muligheter

Arv ble til ferie for barn og styrket lokal beredskap

Ny arvelov: 6 enkle tips til testamentskriving

Spørsmål og svar om arv og testament

Kontonummer for testamentariske gaver: 8200 01 76318 (vennligst merk gaven med avdødes navn).

Forslag til testament

Vi har laget et forslag til testament som kan brukes som mal. Du kan laste ned malen, og fylle inn dine egne opplysninger og ønsker for hvordan arven etter deg skal fordeles. 

Hvis du ønsker å tilgodese Røde Kors og vil at en advokat kvalitetssikrer testamentet, kan vi opprette kontakt. Denne advokathjelpen vil være gratis. Ta kontakt med oss for mer informasjon. 

Du kan også opprette et digitalt testament selv, ved å bruke den digitale testamentsløsningen du finner her: