To damer drikker kaffe sammen

Arv og testamentariske gaver

Arven etter deg kan gjøre en stor forskjell for andre. Lurer du på hvordan du kan tilgodese Røde Kors i testamentet ditt? Her kan du lese mer om hvordan vi kan hjelpe deg.

Arven etter deg kan bety et bedre liv for andre

Testamentariske gaver er svært viktig for vårt humanitære arbeid, og vi takker deg for at du vurderer dette. Velger du å gi en gave i arv til Røde Kors, kan du være trygg på at ditt bidrag vil komme mennesker til gode, enten lokalt i Norge eller i andre deler av verden.

Din gave gjør det mulig for Røde Kors å hjelpe flere

Vi hjelper mennesker i hele verden, også i nærområdene i Norge. Våre frivillige er til stede for barn og voksne som trenger støtte og hjelp. Takket være vår nøytralitet har vi en unik tilgang og tillit i kriseområder verden over.  

En testamentarisk gave gir mulighet for andre i fremtiden. Vi følger av prinsipp alltid den som testamenterer sitt ønske, og velger du å gi til Røde Kors kan du være trygg på at ditt bidrag blir tatt godt imot og brukt på en fornuftig måte. Din arv kan bida til at andre får et bedre liv! 

Trenger du hjelp til å skrive testament? 

Et testament sikrer at verdiene dine blir fordelt slik du ønsker etter at du har gått bort. Dersom du skriver testament, kan du selv, med noen få unntak, bestemme hvem som skal arve deg. Vi har laget en brosjyre som besvarer de fleste spørsmål rundt testamentoppsett, og brosjyren inneholder også en mal for hvordan du selv kan skrive testament. Brosjyren er oppdatert etter ny arvelov som trådte i kraft 1. januar 2021.  

Vurderer du å testamentere til Røde Kors?

Hvis du ønsker å tilgodese Røde Kors med en gave i testamentet ditt, kan vi tilby gratis advokatbistand. Ta gjerne kontakt med Siri Antonsen om du vil høre mer om dette. 

Ønsker du brosjyren tilsendt i posten eller en uforpliktende og konfidensiell samtale om arv og testamentariske gaver? 

Kontaktinformasjon

Siri-Antonsen
Kontakt: Siri Antonsen
Ansvarlig arv og testamentariske gaver
E-post
siri.antonsen@redcross.no
Telefon
91621942

Send gjerne en e-post eller ring meg på
telefon 916 21 942.  

 

Les om hvorfor Torsto bestemte seg for å gi en testamentarisk gave til Røde Kors

Arv ga hjelpekorpset nye muligheter

Røde Kors som testamentsfullbyrder

Ny arvelov: 6 enkle tips til testamentskriving

Kontonummer for testamentariske gaver: 8200 01 76318 (vennligst merk gaven med avdødes navn).

Forslag til testament

Vi har laget et forslag til testament som kan brukes som mal. Du kan laste ned malen, og fylle inn dine egne opplysninger og ønsker. 

Hvis du ønsker å tilgodese Røde Kors og vil at en advokat kvalitetssikrer testamentet, kan vi opprette kontakt. Denne advokathjelpen vil være gratis. Ta kontakt med oss for mer informasjon. 

Arven etter deg - gratis informasjonsmøter om arv og testament

Røde Kors arrangerer hvert år informasjonsmøter om arv og testament i samarbeid med åtte andre organisasjoner. På møtene kan du lære mer om arvereglene, hvordan skrive testament og hvordan arven etter deg kan fordeles slik du ønsker. Møtet ledes av senioradvokat Jacob W. Lindegaard fra Kvale Advokatfirma DA. Organisasjonene stiller også med egne advokater som du kan snakke med i etterkant av Lindegaards presentasjon. 

Har du spørsmål vedrørende møtene eller ønsker mer informasjon om sted og dato for 2022?  Ta gjerne kontakt for å høre mer.