Røde Kors frivillig laster varme tepper, bahamas

Nødhjelpsarbeidet på Bahamas

Titusener av familier har mistet alt de eier etter at orkanen Dorian traff Bahamas. Røde Kors er i gang med  å dele ut nødhjelp. Gi en gave til arbeidet!


Andre måter å støtte på:

Betal-med-Vipps-100px.png    
Andre måter å gi til arbeidet:

  • SMS: HÅP til 2272 (250 kr).
  • Send GIFAST til 2272, gi 100 kr/mnd
  • VIPPS til 2272
  • Kontonummer: 8200 06 10190
  • Bedrift: For faktura, send epost til bedrift@redcross.no

*Din støtte benyttes der nøden til enhver tid er størst.

Med vindstyrker på nesten 300 km/t er orkanen Dorian en av de kraftigste orkanene i Bahamas´ historie.

– Det totale skadeomfanget er foreløpig uklart, da redningsarbeidere foreløpig ikke har kommet inn i alle de rammede områdene. Men vi vet at slike oversvømmelser forurenser drikkevannskildene, så det vil det særlig være behov for rent vann og gode sanitærfasiliteter for å hindre utbrudd av vannbårne sykdommer, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors.

Mobilisering

Røde Kors bidrar med å sikre husly, gjenforene familier, gi førstehjelp og distribuere nødhjelp. Vi har lang erfaring med denne type nødhjelpsarbeid, og vi har derfor forhåndsplassert nødhjelpsutstyr som tepper, presenninger, kokeutstyr, vannkanner, tau, lamper, radioer, mobil-ladere og plastbøtter.

Røde Kors frivillige sorterer og deler ut nødhjelpsmateriell og varer til ofrene for orkanen Dorian, Bahamas

Raskt til stede ved naturkatastrofer, krig og konflikt

Flom, jordskjelv og naturkatastrofer

Det skjer når man minst venter det. På minutter endres livet til tusenvis av mennesker fordi en tsunami skyller inn over land, jordskjelv og flom legger liv grus, epidemier sprer seg.  Røde Kors er til stede over hele verden og bidrar alltid raskt med nødhjelp og helsehjelp.

Når krigen tar hverdagen

Syria, Jemen, Irak - land hvor krigen herjer og tusenvis lever på et minimum, er skadet, får ikke helsehjelp fordi sykehusene er utbombet. . Mange har mistet foreldre eller søsken og er alene midt i krigens elendighet. 

Halvparten av sykehusene i Jemen er nå stengt på grunn av krigen, Her og i andre områder rammet av krig, konflikt eller katastrofer dør millioner av sykdommer som enkelt kan behandles. Røde Kors er til stede med nødhjelp og redder liv. Bli med du også.

Røde Kors hjelper i noen av verdens verste konfliktområder

Over 65 millioner mennesker er på flukt fra krig og forfølgelse. Halvparten av dem er barn, og hvert femte sekund drives et nytt barn på flukt.

Les mer om hvordan vi jobber med nødhjelp

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler