En eldre og en yngre kvinne, begge smiler

Besøksvenn

Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Røde Kors Besøksvenner bidrar til å gjøre hverdagen lettere for ensomme i alle aldre.

Mange mennesker i Norge savner en fortrolig venn.

Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Røde Kors Besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem.

Rundt om i landet finnes det flere tusen frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to i uka.

Les også: Besøksvenn ble vennskap for livet

Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.

Besøksvennene lager også felles sosiale møteplasser som tilstelninger, turer, utflukter, trimgrupper og andre arrangementer. Besøkstjenesten utvikler seg stadig, og det finnes mange ulike tilbud og muligheter.

Se om besøksvenn tilbys i en lokalforening nær deg, eller ta direkte kontakt med din lokalforening for å få besøk.

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  En liten hvit og brunflekket terrier med røde kors skjerf rundt halsen venter på godbit
  Røde Kors Besøksvenn med hund skaper trivsel og glede for mennesker på institusjoner og hjemme.

  Besøksvenn med hund

  har blitt en svært populær aktivitet der frivillige bruker hunden sin til å glede mennesker med besøk. Les alt om besøksvenn med hund her!

  Krav til frivillige besøksvenner

  Krav til frivillige besøksvenner

  Bestemmelser for Røde Kors besøksvenn

  Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler