Eldre mann snakker i telefon samtidig som han ser på et nettbrett

Digital senior

Røde Kors Digital Senior er en måte å hjelpe eldre som står helt på utsiden av den digitale hverdagen. Ved å lære bruk av nettbrett oppnår eldre mestring og selvstendighet.

Se om Digital senior tilbys i en lokalforening nær deg, eller ta direkte kontakt med din lokalforening for å få opplæring.

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  Bare i Norge viser tall fra SSB at 400 000 mennesker ikke har brukt internett. Den største delen av disse er eldre.

  Ved ikke å beherske det grunnleggende digitale i hverdagslivet fører dette til både frustrasjon, ensomhet og økte utgifter for en gruppe mennesker som i utgangspunktet er sårbare.

  Personlig oppfølging

  Gjennom Digital Senior får hver deltaker sin egen frivillig, som følger dem gjennom kursets 10 uker, 2 ganger i uken.

  Den personlige oppfølgingen sørger for at deltakeren blir møtt på sine utfordringer og kan den frivillige bidrar til å tilpasse leksjonen til deltakerens interesser, noe som øker gleden ved å lære.

  Lærerikt og sosialt

  Metodikken er konstruert for å skape digital og sosial læring.  Gjennom gruppemøtene får man oppleve en hyggelig sammenkomst med god stemning og får både kaffe og noe å bite i.

  Gruppemøtene starter med en time der koblingene jobber med dagens leksjon før man avslutter med en drøy halvtime med sosial prat.

  Senere samme uke møtes koblingene igjen, enten hjemme hos deltakeren eller på en kafe med internett, der jobber de med neste leksjon.

   

  Ta kontakt med din lokalforening for å høre hvordan du kan bli med på aktiviteten eller om de har planer om å starte med Digital senior.

  Finn din lokalforening

  Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke: