Mennesker i et fjøs med geiter. Vis bildetekst
I sommer var det aktiviteter for barn og unge i alle landets fylker. Foto: Anita Hvitstein/Røde Kors

Mestring og fellesskap på Ferie for alle

I sommer deltok nesten 3.400 foreldre og barn på ferieopphold med Røde Kors i regi av Ferie for alle. Av disse var over 2.200 barn.

Skrevet av: Ann Evy Meyer Aasnes/Røde Kors

Ferieoppholdene ble arrangert over hele landet – i alle landets fylker.

Ett av oppholdene, på Langedrag og Fevik Maritime leirskole, var det Vestfold Røde Kors som stod bak. Barnefamiliene som deltok fikk fine opplevelser i nærkontakt med dyr og natur til fjells og på sjøen. Veldig mange barn og foreldre fikk prøvd nye aktiviteter for første gang.

Barn leker med dyr
På Ferie for alle skaper familier gode minner sammen. Foto: Linda Røed/Røde Kors

Mestringsfølelsen er et nøkkelord for barna. Jeg ser at noen av dem er forsiktige og litt redde i starten. Etter hvert prøver de forskjellige aktiviteter og mestrer dette. Det er nok stort for dem.

En frivillig fra Vestfold

Også foreldrene til barna var fulle av lovord.

Den har gitt vår sommer et preg vi absolutt ikke ville kunne gitt oss selv. Vi er så fornøyde og helt forbauset over et superfint opplegg med masse gode opplevelser.

Tilbakemeldingen fra en pappa.

En annen forelder la vekt på hvordan det styrket dem som familie å oppleve dette sammen.

Folkemenge med barn og voksne ikledd redningsvester foran et basseng.
På feire med Røde Kors bruker familiene store deler av tiden utendørs. Om sommeren innebærer det ofte lek ved vannet. Foto: Linda Røed/Røde Kors

I en tid med prisvekst og økende økonomiske utfordringer for familier med lavinntekt, er det kanskje mer enn noensinne behov for Ferie for alle.