Flagget til ICRC Vis bildetekst
(Foto: ICRC)

Viktig melding til deg som har åpnet en sak via Oppsporingstjenesten i Norges Røde Kors etter 2010

Det har vært datainnbrudd hos en Sveitsisk dataleverandør til Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

Datainnbruddet omhandlet personopplysningene til mer enn 515 000 mennesker over hele verden, inkludert personer som har kontaktet Norges Røde Kors for å spore opp savnede verden over.

Les også:

Uttalelse fra Generalsekretær ICRC: ICRC cyber-attack: Sharing our analysis | ICRC

Spørsmål og svar fra Den Internasjonale Røde Kors-komiteen: Cyber-attack on ICRC: What we know | ICRC

Hva kan dette bety for meg?

Dette betyr at noen utenfor Røde Kors kan ha fått tilgang til dine personopplysninger. Det er uklart hvem som står bak dette dataangrepet, men så langt er ingen informasjon lekket ut eller offentliggjort. Vi kjenner enda ikke til omfanget og virkningen av dataangrepet, men det jobbes intensivt med undersøkelser og vurdering av risiko og konsekvenser.

Hvilke tiltak er satt igang for å forhindre ytterligere hendelser?

Dette dataangrepet er veldig alvorlig og blir behandlet deretter. ICRC jobber nå tett sammen med de berørte nasjonale Røde Kors og Røde Halvmåne-foreninger for å få et klart bilde av hendelsesforløpet og omfanget av angrepet. Vi gjør nå alt vi kan for å finne ut nøyaktig hva som skjedde og sikre at personopplysningene dine blir beskyttet, nå og i fremtiden.

Det er investert i avanserte sikkerhetssystemer og det samarbeides tett med anerkjente selskaper for å opprettholde høye standarder for databeskyttelse og overvåking.

Hva skjer videre?

Det jobbes med å få alle data over til et nytt system for å sikre at søk etter savnet familie kan fortsette. Vi tar imot nye oppsporingssaker som vanlig, selv om det vil ta litt tid før systemene er helt i gang igjen.

Hvordan kan dataene brukes til å skade meg eller mine kjære?

Vi anbefaler at du er oppmerksom på mistenkelige e-poster, tekstmeldinger eller annen kommunikasjon som hevder å være fra Røde Kors eller Røde Halvmåne og/eller ber om personlig informasjon.

Hvis du mottar mistenkelig kommunikasjon, foreslår vi at du sletter dette umiddelbart og ikke klikker på noen av koblingene og / eller deler disse med noen. Vi  oppfordrer deg også til å kontakte Oppsporingstjenesten i Norges Røde Kors og gi dem beskjed.

Kontakt oss

Oppsporingstjenesten er tilgjengelig for deg som har spørsmål rundt dette og kan treffes på telefon 22054000 eller tracing@redcross.no

Du kan også lese mer om tjenesten vår her.