Fotballkompis toppbilde 1600

- Samhold og fair play i turneringen

Fotballkompis vant stort på sjarm i Norway Cup.

Fotballkompis hadde sin siste Norway Cup-kamp onsdag 2. august. Da hadde de fire kamper bak seg med vekslende hell, men mye samhold, latter og pur fotballglede.

Trener Rolf Choi Tenold er veldig fornøyd med innsatsen.
 
- Selv om vi gjerne skulle ha kommet lenger i turneringen er vi veldig stolte av alle ungdommene på Fotballkompis-laget, sier Tenold.
 
- De har vært fremragende ambassadører for hva Fotballkompis-prosjektet handler om - og har vist glede, samhold og fair play på banen så vel som utenfor.
 
Resultatene ble tap mot International FC (2-0), Melhus IL (5-1) og Felde TuS (5-0), men en imponerende og svært velfortjent 3-1-seier mot Skjoldar IL.
 
Røde Kors Ungdom og REMA 1000 er initiativtakere bak integreringsprosjektet som benytter fotball som metode. For mange unge flyktninger er det utfordrende å etablere seg i det norske samfunnet. «Fotballkompis» som er et prosjekt under Røde Kors Flyktningkompis har som mål å integrere unge flyktninger gjennom likeverdige koblinger med norsk ungdom.
 
Et kamerateam har fulgt lagets vei mot Norway Cup gjennom våren. Første episode av nettserien «Fotballkompis» kan ses nå!