Undervisningsopplegg og skoletilbud

Røde Kors tilbyr undervisningsopplegg for barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Vi tilbyr også gratis digital leksehjelp til elever på ungdomsskolen og videregående.

Barneskole

Om å være på flukt – for barneskole

Skal det begynne en flyktning i klassen din? Jobber du med temaene krig eller konflikt? Røde Kors og Salaby har samarbeidet om temaet På flukt i samfunnsfag. 

Ungdomsskole og VGS

Om krig og konflikt – for ungdomsskole og videregående skole

'Når krigen raser' er et gratis undervisningsopplegg om temaer knyttet til blant annet menneskeverd, menneskerettigheter, krig, våpen og internasjonal humanitærrett.

Mellomtrinn og ungdomsskole

Bruk hue – om nettvett - for mellomtrinn og ungdomsskole

'Bruk Hue' er et digitalt undervisningsopplegg om nettmobbing og nettvett. Bruk hue er utviklet sammen med og for elever på mellomtrinnet og ungdomstrinnet, og i samarbeid mellom Røde Kors og Telenor. 

Mellomtrinn

Barn og psykisk helse - om følelser – for mellomtrinnet

Målet med undervisningsopplegget er å normalisere følelser, lære barna å kjenne igjen ulike følelser og reaksjoner, og gi dem kunnskap om hva de kan gjøre når ting blir vanskelig. Opplegget inkluderer flere filmer produsert av NRK Super.

Digital leksehjelp – for elever i ungdomsskole og videregående skole

Røde Kors tilbyr digital leksehjelp gratis, trygt og anonymt til elever i ungdomsskole og videregående skole.

Dersom du ønsker informasjon om fysisk leksehjelp, ta kontakt med ditt lokale Røde Kors.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler