Leksehjelp Vis bildetekst
Foto: Røde Kors

Leksehjelp

På Røde Kors Leksehjelp får elevene gratis hjelp til skolearbeid etter skoletid. Leksehjelp finnes både der du bor og som et digitalt tilbud.

Se om leksehjelp tilbys i en lokalforening nær deg

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  PS. Ikke alle lokalforeninger tilbyr leksehjelp. Søk eventuelt i nabokommunen. Tidspunkter for leksehjelptilbud er lokalt basert. Kontakt lokalforeningen for mer informasjon om tider og sted.

  NB. Leksehjelp aktiviteter er redusert i skoleferien. Kontakt din lokalforening for mer informasjon om åpningstider.

  Mange barn og unge i Norge får ikke den hjelpen de trenger med leksene hjemme. Det kan være ulike årsaker til dette. Men uten hjelp med leksene kan det bli vanskelig å mestre skolehverdagen. Det er en stor samfunnsutfordring at mange elever ikke fullfører skolegangen sin. Privat leksehjelp kan fort bli dyrt for en familie. Det demper ikke akkurat på presset når taksameteret tikker og går i bakgrunnen.

  Røde Kors garanterer deg ikke en 6'er i mattematikk, men hjelper deg på veien i trygge omgivelser med faglig sterke frivillige. Det er et godt utgangspunkt for å nå dine mål.

  En sosial møteplass

  På leksehjelpen møter elevene frivillige leksehjelpere med fagkunnskap og erfaring. De frivillige har tid til å hjelpe hver enkelt elev i en en-til-en-situasjon. Leksehjelpen skjer i et trygt miljø der leksehjelperne legger til rette for at elevene skal oppleve mestring og motivasjon. I tillegg til at elevene får bistand med skolearbeidet, er leksehjelpen også et sosialt sted der barn og unge møtes og bli kjent med hverandre. Med leksehjelptilbudet ønsker Røde Kors å bidra til at elevene kan ta den utdannelsen og de yrkesvalgene de ønsker.

  Digital leksehjelp

  Digital leksehjelp er et tillegg til den ordinære leksehjelpsaktiviteten til Røde Kors. Ikke alle elever har mulighet til å møte opp fysisk på leksehjelpen. Gjennom digital leksehjelp kan elever i ungdomsskolen og videregående få hjelp til leksene over internett. Elever over hele landet kan gå inn på digitalleksehjelp.no og velge mellom å få hjelp direkte via video chat eller ved å sende inn spørsmål.

  Krav til frivillige

  Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler