Leksehjelp Vis bildetekst
Foto: Røde Kors

For deg som trenger leksehjelp

På Røde Kors Leksehjelp får elevene gratis hjelp til skolearbeid etter skoletid. Leksehjelp finnes både der du bor og som et digitalt tilbud.

Gratis leksehjelp med høy kvalitet

På Røde Kors Leksehjelp får elevene gratis hjelp til skolearbeid etter skoletid. Leksehjelp finnes både der du bor og som et digitalt tilbud.

På Leksehjelp møter du frivillige leksehjelpere med mye erfaring fra fagområder som er relevante for deg som skoleelev, enten du går på ungdomsskolen eller videregående skole.

Video skjermbilde

Frivillige på Leksehjelpen stiller opp gratis på fritiden, og har en stor bredde i erfaring og kompetanse. Noen er studenter eller pensjonister, andre er til vanlig for eksempel dataingeniører, jurister, språkvitere eller helsearbeidere.

Sosialt møtested og hjelp i alle fag

Hos oss kan du få hjelp i alle skolefag, og de frivillige har tid til å hjelpe deg på tomannshånd. Leksehjelpen er også et sosialt sted der du kan møte andre på din egen alder, eller bli kjent med engasjerte voksne som kan gi deg et lite innblikk i hva ulike yrker innebærer.

Med leksehjelptilbudet ønsker Røde Kors å bidra til at du kan ta den utdannelsen og de yrkesvalgene du ønsker!

I skjemaet under kan du søke opp din kommune for å finne ut om leksehjelp finnes der du bor. Gjennom din lokalforening får du også informasjon om tider og sted.

Finnes ikke leksehjelp i din kommune? Sjekk om det finnes i nabokommunen!

Kontakt din lokalforening for mer info om leksehjelp nær deg.

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


NB. Leksehjelp aktiviteter er redusert i skoleferien. Kontakt din lokalforening for mer informasjon om åpningstider.

Digital leksehjelp

Leksehjelp finnes også på nett! Om det ikke finnes leksehjelp i din kommune, eller det ikke passer å møte opp, er digitalleksehjelp.no et godt alternativ! Her kan dere som er elever på ungdomskolen og videregående få hjelp til leksene over internett.

Gå inn på digitalleksehjelp.no og velg mellom å få hjelp direkte via video, chat eller ved å sende inn spørsmål.

For deg som ønsker å bli frivillig leksehjelper

Mange barn og unge i Norge får ikke den hjelpen de trenger med leksene hjemme. Det kan være ulike årsaker til dette. Uten hjelp med leksene kan det bli vanskelig å mestre skolehverdagen.

Det er en stor samfunnsutfordring at mange elever ikke fullfører skolegangen sin. Privat leksehjelp kan fort bli dyrt for en familie. Det demper ikke akkurat på presset når taksameteret tikker og går i bakgrunnen.

Som leksehjelper bidrar du til at flere mestrer skolehverdagen! Du møter elevene i et trygt miljø og legger til rette for at elevene skal oppleve mestring og motivasjon. Med leksehjelptilbudet ønsker Røde Kors å bidra til at elevene kan ta den utdannelsen og de yrkesvalgene de ønsker.

For å bli leksehjelper melder du deg som frivillig i din lokalforening i skjema under. Du vil da bli kontaktet av lokalforeningen som gir deg mer informasjon.

Her finner du mer informasjon om Røde Kors sitt arbeid for barn og unge.

Mer om leksehjelp