En ung jente bærer en enda yngre gutt på ryggen i Diavata Camp, en flyktningleir i Hellas. Foto: Thomas Andre Syvertsen/Norges Røde Kors

Hellas

Etter avtalen mellom EU og Tyrkia i mars 2016 ble de over 50.000 flyktningene som befant seg i Hellas i realiteten sittende fast. Deres humanitære behov er enorme.

Støtt vårt nødhjelpsarbeid


Den økonomiske krisen rammet Hellas hardere enn de fleste europeiske land. På toppen av dette opplevde Hellas en sterk økning i migrasjon fra Tyrkia over Middelhavet, totalt flyktet over 1 million gjennom Hellas i løpet av 2015 og våren 2016.

Selv om migrasjonen til Hellas nesten har stoppet opp etter avtalen mellom Tyrkia og EU, er fortsatt over 50.000 mennesker strandet i Hellas. De har behov for helsehjelp, mat, forbedring av sanitære forhold og annen nødvendig hjelp.

nyhetsgrafikk viser fluktruter og røde kors tilstedeværelse i 11 leire i nord 2 leire i athen og 4 av øyene

Gir helsehjelp til migranter

Det internasjonale Røde Kors-forbundet driver flere helseklinikker og er til stede med leger, sykepleiere, jordmødre og psykososial støtte i flere av flyktningleirene i landet. Frivillige fra Hellas Røde Kors er tilstede med psykososial støtte, barneaktiviteter, førstehjelp og hjelper flyktningene komme i kontakt med familiene sine.

Hellas-normal590x
En gresk frivillig i Røde Kors deler ut vann i Diavata flyktningleir i Thessaloniki. Foto: Thomas A. Syvertsen/Norges Røde Kors

Norske leger og sykepleiere bidrar

Norges Røde Kors er en av de største bidragsyterne til arbeidet som gjøres av Røde Kors-bevegelsen i Hellas. Takket være giverviljen til nordmenn høsten 2015 har vi kunnet bidra til matutdelinger, til medisinsk utstyr og til å sende norske leger, sykepleiere og jordmødre til Hellas.

Vi fortsetter å sikre at de migrantene som nå sitter fast i Hellas får grunnleggende helsehjelp og psykososial støtte, og at barna får et aktivitetstilbud.

Fakta om Hellas

  • Folketall: 11 125 833
  • Migranter: 856 723 (totalt i 2015)
  • Spedbarnsdødelighet: 4 per 1000
  • Forventet levealder: 80

Kilde: FN

Se også

Hellas Røde Kors IFRC

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler