Europa

Økonomiske nedgangstider, arbeidsledighet, migrasjon, konflikt og økt fattigdom bidrar til at Europa opplever en økning i humanitære utfordringer.

Røde Kors jobber for en bedre hverdag for Europas mest sårbare, og er bekymret for de siste årenes utvikling med økende fattigdom i kjølvannet av den økonomiske krisen som rammet verden høsten 2008. I tillegg til dette følger en rekke humanitære utfordringer og behov den store migrasjonen til Europa. 

Grafikk som viser migrasjon til Europa første halvår 2019
Migrasjon Europa første halvår 2019.

 

Land vi jobber i:

Hellas er et av landene i Europa som mottar flest migranter og flyktninger, de fleste på vei mot Nord-Europa. På tross av nedgang i antall som kommer er det fortsatt mange som trenger hjelp.
Tusenvis av barn, eldre og andre sårbare grupper i Nordvest-Russland får ikke nok mat og mangler tilgang til grunnleggende helsetilbud.
Konflikten øst i Ukraina har krevd 13.000 menneskeliv. Mer enn 3 millioner mennesker trenger humanitær hjelp. Lite tyder på en løsning i nær fremtid.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler