Hjelpekorpser frakter politi ut i felt på firehjuling. Vis bildetekst
Foto: Ingar Hansen/Sortland Røde Kors Hjelpekorps

Vinner av årets hjelpekorpsbilde 2021

I starten av 2022 hadde Røde Kors Hjelpekorps kåring av årets hjelpekorpsbilde 2021. Nå er vinneren kåret!

Av: Nora Alette Sandberg/Røde Kors

Blant finalistene var det aksjon i ruskevær - som ikke er så ukjent for hjelpekorpserne, men også aktivitet i strålende sol. Samvirket med politi og andre frivillige i redningstjenesten ble vist frem.

På søksoppdrag

Vinnerbildet ble tatt i Melbu hvor Sortland Røde Kors Hjelpekorps var på et oppdrag sammen med politiet.

Fotografen er Ingar Hansen og han er operativ leder i Sortland Røde Kors Hjelpekorps. Hansen forteller at aksjonen skjedde i slutten av august, hvor frivillige ble kalt ut for å bistå politiet i et søk. Denne augustdagen var det strålende sol og en av få dager hvor man, ifølge lederen selv, kunne delta på aksjon i shorts. Flere ATVer fraktet politiet og til sammen 11 hunder inn i søksområdet hvor de lette etter en savnet person.

Selv har Hansen vært aktiv i hjelpekorpset siden 2015. Tidligere var han selv mye ute i vinterfjellet på topptur. Det var et alvorlig snøskred som gjorde at han så etter mulighetene til å melde seg som frivillig.

– Det var et skred der jeg bodde. Da kunne jeg bare stå på siden og se på. Jeg hadde et ønske om å bidra, men jeg fikk ikke gjort noe, forteller han.

Godt eksempel på samvirket

Enhetsleder i Søk og redning ved Norges Røde Kors, Camilla Fensbekk, mener bildet er en god vinner som viser samvirket mellom politiet og frivilligheten.

Beredskapen i Norge er et samvirke mellom offentlige etater og frivillige organisasjoner. De frivillige stiller med mannskap og ressurser på redningsoppdrag, leteaksjoner og annen støtte over hele landet.

– På aksjoner er frivillige avgjørende og dette bildet er et godt eksempel på hva hjelpekorpset kan bidra med på en aksjon, sier Fensbekk.

Vinneren ble kåret gjennom en avstemning på Workplace, per nå er det tillitsvalgte i Røde Kors hjelpekorps som har tilgang på plattformen.