To unge jenter som er konferansierer sammen med leder for avdeling ungdom i Oslo Røde Kors Vis bildetekst
Zara og Aqsa var konferansierer under arrangementet Byens unge stemmer, sammen med leder for avdeling ungdom i Oslo Røde Kors, Håvard Stamsø-Ellingsen. Foto: Victoria Rognlien v/ Ry Designstudio

Byens unge stemmer på Mortensrud

Jobbsøkerkurs, fritidsklubber og møteplasser for ungdom ute. Det er noe av det ungdommene i Oslo ønsker seg.  

- For å klare å gjøre noe med noen av de vanskelige utfordringene mange ungdommer står overfor i byen vår, kan det være lurt å lytte til dem det gjelder, sier Aqsa Hussein (18) og Zara Hussein (15), deltakere på Fellesverket Grorud.  

Denne høsten var de konferansierer under Oslo Røde Kors sitt politikerarrangement «Byens unge stemmer». Politikerne Andreas Oftedal (H), Luka Andrine Hansen Dyrnes (SV), Agnes Nærland Viljugrein (A) og Sofia Rana (R) var invitert til debatt og samtale med ungdommer fra Oslo Røde Kors sine aktivitetshus for ungdomFellesverkeneog Ulsrud Videregående skole uken før stortingsvalget.  

Ungdomsmedvirkning på Fellesverkene 

I forkant av arrangementet deltok ungdommer fra Fellesverket på Grorud, Majorstua og Sentrum på workshops hvor de snakket om hva som er viktig for at de skal ha et godt liv. De delte tanker om hva som kan være vanskelig ved å vokse opp i Oslo og når de har det braInnspillene endte i en erfaringsrapport som ble overlevert politikerne.  

- For noen handler det om at de ikke har råd til å delta på fotballtrening, og andre sier det er vanskelig å få hjelp hjemme fordi foreldrene ikke snakker norsk. En sier det er veldig vanskelig å få jobb og en annen savner flere møteplasser for ungdommer, sier Aqsa som selv deltok i workshopen. 

Utfordret politikere  

Under arrangementet ble politikerne utfordret på flere temaer. Klima, skolemat og møteplasser for ungdom ble diskutert. Men viktigere var det at ungdommene selv fikk komme med innspill om hvilke saker som er viktige for dem.

- Dette er en viktig arena for oss til å lære og en viktig arena for unge stemmer å bli hørt, sier Andreas Oftedal (H).