Mann i grønn genser

Det handler om å bli et bedre menneske

- Å bruke 5 timer i uka på frivilligarbeid er viktig for meg. Som frivillig har jeg et mål og det er å gjøre en forskjell, sier Micael, som er frivillig i Oslo Røde Kors.

Tekst/Foto: Delniya Hassania

5. desember er den internasjonale dagen for frivillighet. Oslo Røde Kors har rundt 3500 frivillige som bruker fritiden sin på å være til stede for andre mennesker i byen. 

-  Som frivillig har jeg et mål og det er å gjøre en forskjell. Det handler om å bli et bedre menneske. Jeg ønsker å hjelpe til på områder jeg har kunnskap om, enten det er mattelekser eller å gi støtte til ungdommer. Jeg vil bidra til å gjøre unge trygge nok til å sette seg mål i livet, snakke om drømmene sine og ikke minst tørre å feile, sier Micael Ueland.

Han jobber fulltid, men bruker deler av fritiden sin på frivillig arbeid i regi av Oslo Røde Kors.  

 -  Det handler om prioriteringer for meg. Å bruke 5 timer i uka på frivilligarbeid, og spesielt Fellesverket som er mitt hjertebarn, er viktig for meg.  

Å skape en trygg arena for unge   

Fellesverket er Oslo Røde Kors sitt aktivitetshus for ungdom. De tilbyr en rekke aktiviteter for alle mellom 13 og 25 år. Blant annet leksehjelp, møteplass og arbeidstrening.  

Marcus startet som frivillig på Oslo Røde Kors sin digitale leksehjelp. I dag er han gruppeleder og har ansvar for en gruppe frivillige på Fellesverket Sentrum.  

- På Fellesverket har vi frivillige med ulik bakgrunn. Noen er 25 år og andre er 73 år. Målet er at de frivillige skaper en trygg og inkluderende arena for alle, forteller han. 

Fikk medalje for innsatsen 

Hvert år deler Oslo Røde Kors ut en fortjenestemedalje til frivillige som har gjort en ekstra innsats.  

-  Jeg fikk medalje for innsatsen og for godt bidrag. Men det er mange andre frivillige som også fortjener medalje. Vi har frivillige i forskjellige stadier i livet, med ulik bakgrunn og vi håper alle vi kan bidra til at ungdommene føler seg trygge og sett når de kommer til Fellesverket, sier Micael.

I tillegg til å dele egne erfaringer og kunnskaper med deltakere, mener han det sosiale er vel så viktig.

- Man får nye perspektiver og det gir muligheten til å lære om nye ting.