Mann i oransje hettegenser

Vil gi ungdommer det han selv fikk av Røde Kors i Oslo

Som ungdom var han deltaker på Fellesverket Sentrum i Oslo. Der møtte han frivillige som lyttet og stilte opp for han. Nå er Jamal selv frivillig for en ny generasjon ungdom som bruker møteplassen.

Tekst/foto: Delniya Hasannia

- Jeg husker godt de frivillige som jobbet på Fellesverket da jeg gikk der. De var hyggelige voksne som var der for oss, lyttet til oss og var veldig kule. Det ble en motivasjon for meg, forteller Jamal (26) som nå er en av 3500 frivillige i Oslo Røde Kors.

Fellesverket Sentrum var stedet Jamal kom til som ung. Og her brukte han mye tid.

- En kompis av meg fortalte meg om Fellesverket Sentrum. Jeg ble med han en kveld og jeg har vært en del av Fellesverket siden. Først som ung deltaker og nå som frivillig, sier Jamal.

Ungdomsekspert og frivillig

Da han og kompisen ble spurt om de ville delta i Fellesverkets ekspertgruppe, takket han ja. Ekspertgruppen er en gruppe med ungdommer som sørger for ungdomsmedvirkning på Fellesverkene til Oslo Røde Kors. I tillegg bruker han et par timer i uken som frivillig på møteplassen.

- Gjennom en arbeidsuke har jeg noen timer til overs til å være frivillig. Jeg har mange erfaringer som jeg ønsker å dele med ungdommer. Fellesverket har vært stedet som jeg og vennene mine kunne henge og ha det gøy sammen. Vi hadde leksehjelp, spillekveld, Halloween og sommerfester. Nå vil jeg bidra med å gi ungdommer i Oslo det jeg fikk, men også gi noe tilbake til Fellesverket.