
Stavanger Røde Kors
Røde Kors arbeider etter mandatet om å avdekke, hindre og lindre nød. Stavanger Røde Kors har ca. 4000 medlemmer og ca. 900 frivillige som bidrar til dette.
- Adresse
- Thiisabakken 3, 4010 STAVANGER
- Telefon
- 51523850
- E-post
- stavanger@redcross.no
- Nestleder
- Svein Petter Svendsen
- Leder
- Pål Flemming Bang
Hvordan kommer jeg meg dit?
Det er enkelt å komme å besøke oss med buss eller til fots (10 min fra Stavanger sentrum). Dersom du kommer med bil er det mulighet for parkering på fremsiden av huset (begrenset antall plasser) og på parkeringsplassen utenfor Musegaten 74a. I Thiisabakken kan du stå inntil 3 timer før klokken 16.00. Etter 16.00 er det fri parkering både her og i området forøvrig.
Medlemskap
Dersom du har spørsmål knyttet til medlemskap ta kontakt med medlemskontoret vårt på e-post: medlem@redcross.no eller tlf: 22 05 42 20 (9-15)
Info om Hjelpekorpset i Stavanger (egen nettside)
Flerkultur
EVA

EVA retter seg mot kvinner med utenlandsk bakgrunn som lever i en spesielt vanskelig livssituasjon.
Alle som deltar i EVA blir koblet med en frivillig fra Stavanger Røde Kors.Den frivillige skal være en tillitsperson, aktivitetspartner og guide til det norske samfunnet.
Kvinnene som deltar i prosjektet blir hovedsakelig henvist fra Albertine ved Kirkens Bymisjon, advokater for ofre for menneskehandel og/eller asylsøkere, krisesenteret, asylmottak, o.l., men det er også mulig å melde seg som deltaker i prosjektet selv.
Man kan delta i EVA uavhengig av oppholdsstats i Norge.
Vil du delta?
Er du en kvinne med utenlandsk bakgrunn som har det ekstra vanskelig og som kunne trengt en person du kan støtte deg på, gjøre aktiviteter sammen med og/eller som kan hjelpe deg til å finne fram i det norske samfunnet? Da er du velkommen til å bli med i tiltaket EVA. Som deltaker i EVA vil du få din egen kontaktperson i Stavanger Røde Kors som kan være både en støtteperson, aktivitetspartner og en guide til det norske samfunnet. I tillegg kan du være med på felles aktiviteter.
For mer informasjon eller for å melde deg som deltaker ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Vil du bli frivillig?
Den frivillige fungerer som en aktivitetspartner, tillitsperson og guide til det norske samfunnet. Det skal legges til rette for selvhjelp, og den individuelle koblingen skal suppleres med felles sosiale møteplasser og temasamlinger etter behov. I tillegg til de individuelle koblingene, arrangerer også EVA sosiale arrangement og kurs. Vi søker deg som har personlig egnethet og den rette motivasjonen til å jobbe med denne målgruppen. Som frivillig kan du kobles direkte til en kvinne og delta på felles aktiviteter.
Her melder du deg som frivillig.
Information in English
Are you a woman living under difficult circumstances who needs somebody to lean on, to do activities with, or who can help you find your way around the Norwegian system?
Then you are welcome to join the EVA project. Here we can offer you your own contact-person in form of a volunteer from the Stavanger Red Cross. This volunteer is someone who wants to be a support person for you. The volunteer can also assist you in finding your way around Norwegian society.
Norsktrening

Vi har ukentlig norsktreningstilbud på Sølvberget. Dette er et tilbud for alle som ønsker å praktisere norsk i et trygt og positivt miljø. Aktiviteten blir drevet av frivillige og vanlige aktiviteter er å lese aviser, diskutere, spille spill, quiz, ordleker og samtale om dialekt, slang, ord og uttrykk.
Norsktrening kveldstid: Hver torsdag fra klokken 18.30 - 20.00, Sølvberget (Språkrommet, 3. etasje.)
Norsktrening dagtid: Hver onsdag fra kl. 10 - 12, Sølvberget.
Tilbudet er gratis og du trenger ikke melde deg på i forkant. Det stilles ingen krav til norskkunnskaper – alle er velkomne!
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Språkkafé for kvinner

Internasjonal Språk og Kultur Kafé for Kvinner finner sted hver mandag fra 12.00 – 14.00 i Røde Kors sine lokaler i Thiisabakken 3 (Våland). Her møtes kvinner fra hele verden sammen og snakker sammen både på norsk og engelsk, om kultur og samfunn og ellers det som opptar dem. Man kombinerer det gjerne med strikking eller andre kreative aktiviteter. Noen lager mat som samlingen avsluttes med.
Tilbudet er åpent for absolutt alle kvinner! Uansett alder, nasjonalitet eller religion er du velkommen. Her får du mulighet til å ha det hyggelig med andre, erverve seg ny kunnskap om andres kultur, land og mat og samtidig utvidet nettverket sitt i Stavanger.
For mer informasjon ta kontakt med oss på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Flyktningguide

Flyktningguiden i Rogaland Røde Kors ble startet i 2001, og er et samarbeid mellom Røde Kors og kommunene (flyktningseksjonene). Alle flyktninger som deltar i Introduksjonsprogrammet får tilbud om flyktningguide. Det er 6 kommuner i Rogaland som er med i samarbeidet om Flyktningguide: Haugesund, Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg og Flekkefjord. Frivillige som bor i andre kommuner kan bli flyktningguide i den nærmeste kommunen.
Ved å engasjere deg som flyktningguide kan du hjelpe en bosatt flyktning til å finne seg til rette på sitt nye hjemsted. Du kan hjelpe til med lekser og bruk av PC, gå tur, se på fotballkamp, eller bare sitte og prate med den du blir koblet med.
Vi har i tillegg til disse en-til-en koblingene en turgruppe hvor flyktninger og frivillige går tur sammen jevnlig.
Kunne du tenke deg å bli kjent med et menneske som gir deg et annet perspektiv på livet og hverdagen? Et menneske som ønsker å lære hvordan vi lever i Norge.
Flyktningguiden drives av Rogaland Røde Kors.
Mer informasjon om Flyktningguiden finner du her.
For mer informasjon om flyktningguiden i Stavanger ta kontakt på tlf. 51 66 83 30 eller send en e-post til: dk.rogaland@redcross.no
Oppvekst
Gatemegling

Gatemegling er et kriminalitetsforebyggende tiltak rettet mot barn og unge. Gatemegling er en metode for å styrke ungdom i aldersgruppen 13-25 år ved å gi dem verktøy til å håndtere egne og andres konflikter uten bruk av vold. Opplæringen baseres på praktiske kurs med en rekke ulike øvelser, leker, rollespill og masse diskusjoner og refleksjon. Gjennom Gatemegling skal ungdommene bli bevisst på egne reaksjonsmønstre, og få redskaper til å uttrykke behovene sine bedre og sette ord på følelsene som oppstår i en konflikt. Slik skal ungdom bli utrustet til å bli «fredsarbeidere» i sine egne miljøer.
Det er frivillige voksne med Gatemegling oppæring som holder disse opplæringsverkstedene for ungdom.
Gatemegling drives av Sandnes Røde Kors men har med seg deltakere og frivillige fra Stavanger.
Vil du bli frivillig gatemeglingsinstruktør?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Gatemegling Janne Tveit
E-post: gatemegling@sandnesrodekors.no
Tlf: 51 66 61 11/ 40 24 75 15
Mer informasjon om Gatemegling finner du her.
Her melder du deg som frivillig.
Leksehjelp
Leksehjelpen i Stavanger er et tilbud til elever på ungdomsskolen og videregående skole.

Røde Kors tilbyr leksehjelp til ungdom som trenger hjelp til leksene. Litt ekstra hjelp og inspirasjon med leksene kan bety svært mye for den enkelte elevs fremskritt, selvtillit og fremtid. Røde Kors Leksehjelps tilbud skal gis til alle uansett sosial, religiøs eller kulturell bakgrunn, og er i samsvar med organisasjonen sitt verdigrunnlaget. Å motta hjelp fra Røde Kors er frivillig, og eleven avgjør selv om han eller hun trenger vår hjelp. Det er elevens ønske om bedre prestasjoner som er styrende for deltakelse, ikke elevens faglige nivå.
Stavanger Røde Kors har hver uke rundt 60 frivillige, kompetente leksehjelpere som hjelper ungdom med leksene.
Det tilbys leksehjelp følgende steder og tider:
For ungdomsskole og VGS - elever:
Onsdag og torsdag kl. 15 - 19 på Biblioteket i 3. etasje, Sølvberget.
Tirsdager kl. 15.30 - 17.30 på Embo basen.
Mandag-torsdag kl. 17-21 - Digital Leksehjelp: www.digitalleksehjelp.no
For barneskoleelever (på pause pga Covid19):
Mandag kl 13:15 – 15:15 (3. - 7. klasse) Kvernevik Barneskole
Tirsdag kl. 12.30 - 14.30 (4. - 7.klasse) Kvaleberg Barneskole
Vi tilbyr også leksehjelp i Stavanger Fengsel på Randaberg:
En-til-en ved behov.
Dette er et samarbeid med Røde Kors Visitortjeneste og Stavanger Fengsel.
For mer informasjon om leksehjelp klikk her.
Ønsker du mer informasjon så ta gjerne kontakt på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Barnas Røde Kors

Barnas Røde Kors (BARK) i Stavanger er et gratis aktivitetstilbud for barn fra 1. til 4. klasse.
BARK møtes hver torsdag fra kl. 18.00-19.30 på Midjord Bydelshus på Storhaug. Frivillige planlegger og gjennomfører aktiviteter med fokus på fysisk aktivitet, Røde Kors verdier, kulturforståelse, førstehjelp og konflikthåndtering.
Ønsker du mer informasjon om BARK i Stavanger så kontakt oss gjerne på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Røde Kors Ungdom

Stavanger Røde Kors Ungdom jobber for psykisk helse, integrering og sosial inkludering for ungdom.
Les mer på Røde Kors Ungdom sine nettsider
Ferie for alle

Ferie for Alle (FFA) er et gratis ferietilbud til barn og barnefamilier i vanskelige livsituasjoner.
Noen barnefamilier er i en vanskelig livssituasjon og de sliter også ofte økonomisk. Konsekvensen er ofte at foreldrene ikke kan gi barna de sosiale opplevelsene de ønsker, som for eksempel en ferietur. Dette vil Røde Kors gjøre noe med!
Røde Kors arrangerer derfor hvert år flere ulike ferietilbud for denne gruppen. Ferietilbudene gjennomføres med stor innsats fra våre frivillige som bruker deler av sin ferie for å fungere som ledere på de ulike tilbudene.
Ferie For Alle drives av Rogaland Røde Kors
For mer informasjon om FFA klikk her.
For mer informasjon om FFA i Rogaland ta kontakt med distriktskontoret på tlf.51 66 83 30 eller e-post: dk.rogaland@redcross.no
Sosial inkludering
Besøkstjeneste

Røde Kors Besøkstjeneste har som mål å motvirke ensomhet og isolasjon.
Mange mennesker opplever økende ensomhet etter hvert som de blir eldre. De opplever å stå utenfor sosiale nettverk og nyter ikke lenger fordelene som aktivitet og vennskap kan gi. Besøkstjenesten ønsker å bidra til å gjøre hverdagen lettere for mennesker over 60 år som har behov for mer kontakt med andre mennesker enn det de har til daglig.
Rundt om i landet finnes det flere tusen frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har en person de besøker fast, som regel en time eller to i uka.
Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter – eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.
Vil du lese en fin artikkel om besøkstjenesen i Stavanger klikk her. Vi har intervjuet to frivillige som forteller om hvordan det er å være besøksvenn samt kva som skal til å bli kursholder for besøkstjenesten.
For å lese mer om besøkstjenesten klikk her.
For å være besøksvenn må du:
- Gjennomføre intervju og obligatorisk opplæring
- Undertegne og overholde etikk – og taushetserklæring
- Ha fylt 22 år
Ønsker du ytterligere informasjon ta gjerne kontakt på tlf. 51 52 38 50 eller på e-post: stavanger@redcross.no
Vi tilbyr også Besøkstjeneste med hund til til beboere på sykehjem/institusjon.
- Hund må kunne vanlig lydighet
Kurs blir arrangert av Rogaland Røde Kors 2 ganger pr år. Denne aktiviteten blir organisert av Sandnes Røde Kors, men man kan utføre tjenesten i Stavanger.
Vitnestøtte

Det å ha opplevd eller ha vært vitne til en kriminell handling kan ofte oppleves som vanskelig. For mange mennesker innebærer innkalling i en rettssak det første besøket i en domstol. Situasjonen kan preges av uro og usikkerhet.
Mange kan være urolige fordi de ikke vet hva som forventes av dem. Noen kan være bekymret for hva de skal si og i tillegg kan det være ubehagelig å bli utspurt om sine opplevelser.
En vitnestøtte er en frivillig som skal bistå vitner med medmenneskelig støtte og praktisk informasjon i forbindelse med rettssaker. Vitnestøtten vil være en samtalepartner i forkant av, og etter rettsaken.
Ønsker du mer informasjon ta gjerne kontakt på tlf. 51 52 38 50 eller på e-post: stavanger@redcross.
Våketjeneste

En frivillig i Røde Kors Våketjeneste tilbyr medmenneskelig nærvær til en som er i livets siste fase. Den frivillige kan tilby avlastning for pårørende, og samarbeide med helsepersonell for å yte god omsorg og støtte for den døende. Du skal være nøytral og upartisk og opptre med respekt, vennlighet og empati i møte med døende, pårørende og helsepersonell. Du skal ikke påta deg helsefaglige oppgaver av noen art. Du må være en trygg voksen person.
Målgruppen for aktiviteten er ensomme døende uten pårørende og til hjelp for pårørende hvis terminalfasen drar ut i tid. Det vil bli holdt kurs for frivillige (se kursoversikt lenger oppe på siden).
Vi ser etter trygge, voksne personer over 25 år.
Ønsker du mer informasjon kontakt oss gjerne på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Visitor

Røde Kors-visitorer skal være til støtte for innsatte i fengsel som trenger noen å snakke med.
Ensomheten bak murene er utpreget og visitorbesøket kan være et kjærkomment tilskudd til en monoton fengselshverdag.
Kjernen i visitormandatet er den fortrolige samtalen og visitorene skal møte den innsatte med respekt. Den innsatsen visitorene gjør i fengslene er anerkjent av både kriminalomsorgen og i fagmiljøene.
I tillegg til disse en-til-en koblingene arrangeres det ulike fellesarrangement og aktiviteter som f.eks et ukentlig leksehjelpstilbud.
For å lese mer om visitortjenesten klikk her.
Ønsker du mer informasjon om Visitortjenesten ta gjerne kontakt på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Nettverk etter soning

Nettverk etter soning (NES) er et tilbud til insatte som er ferdig med soningstiden.
Den insatte blir koblet sammen med en frivillig i tiden før løslatelse, og den frivillige skal være en støtte i den kritiske tiden rundt løslatelsen og en periode etterpå. Målet er å hindre at brukerne går tilbake til kriminalitet.
Ønsker du mer informasjon om aktiviteten? Ta kontakt med Ingrid Neteland på tlf. 51 52 38 50/ 90 16 53 59 eller e-post ingrid.neteland@redcross.no
Hjelpekorps
Hjelpekorpset Stavanger

Hjelpekorpset har som mål å være best på søk og redning fra fjord til fjell. Hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer, kan Hjelpekorpset i sin helhet alarmeres, og på kort varsel rykke ut med personell, førstehjelpsutstyr og redningsmateriell. Hjelpekorpset disponerer et variert utvalg av egne kjøretøyer, som mannskapsbiler, ambulanser, båter og snøskutere.
For å lese mer om Hjelpekorpset i Stavanger klikk her.
Ønsker du mer informasjon kontakt oss gjerne på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
RØFF - Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp

RØFF er for ungdommer mellom 13 og 17 år. Deltakerne i RØFF får livsviktig kunnskap om førstehjelp og ferdsel i naturen, slik at de kan hjelpe venner og familie hvis uhellet skulle være ute. Det er også en fin arena for dem som ønsker et spennende og aktivt fritidstilbud.
RØFF drives først og fremst av ungdommer selv. Det er selvsagt voksne veiledere som hjelper til, men det er ungdommene som bestemmer hva RØFF skal være. I Stavanger møtes RØFF gruppen hver onsdag ettermiddag på Røde Kors huset.
For å lese mer om RØFF i Stavanger klikk her.
Ønsker du ytterligere informasjon ta gjerne kontakt på tlf. 51 52 38 50 eller på e-post: stavanger@redcross.no.
Her melder du deg som frivillig.
Beredskapsvakt

Dersom det skjer noe virkelig alvorlig i området der du bor, kan Røde Kors kontakte deg da, for å spørre om du kan hjelpe?
I Norge har vi lang tradisjon for å hjelpe hverandre når vi opplever en krise. Røde Kors Beredskapsvakt gir deg som innbygger, medmenneske og frivillig, en mulighet for å hjelpe, når noe alvorlig inntreffer.
Når du blir Beredskapsvakt, registrerer vi litt av hva du kan og hvor du selv ønsker å yte en innsats. Noen kan hjelpe til med transport og forsyning, noen med omsorg for berørte og noen med tilrettelegging og bistand til annet innsatspersonell.
Som medlem vil du stå på en varslingsliste, slik at Røde Kors kan kontakte deg når det er behov.
Røde Kors Beredskapsvakt vil under aksjon være uniformert og bære ID. De vil alltid være koordinert av kvalifisert ledelse.
Er du over 18 år kan du bli medlem av Røde Kors Beredskapsvakt. Du forplikter deg til å delta på minst en opplæringskveld i året. Dette vil gi deg en kompetanseheving innen beredskap, førstehjelp og omsorg.
For å lese mer om Beredskapsvakt klikk her.
For mer informasjon kontakt oss gjerne på tlf. 51 52 38 50 eller e-post: stavanger@redcross.no
Kursholder
Kursholder
Røde Kors Skolen tilbyr en helhetlig utdanningsplan for sine aktiviteter innenfor fagområdene Organisasjon, Hjelpekorps, Omsorg og Røde Kors Ungdom.
Har du en kursholderspire i magen og/eller har et hjerte for formidling så trenger vi flere kursholdere også. Røde kors skolen har et bredt kurstilbud så det vil være behov for kursholderene på organisjaonsnivå, men også på aktivtetsnivå. Vi tilbyr et eget kursholderkurs slik at du skal bli trygg i rollen din.
Ønsker du mer informasjon så ta gjerne kontakt på e-post, stavanger@redcross.no eller tlf. 51 52 38 50.