I forbindelse med koronapandemien kan enkelte aktiviteter midlertidig avvike fra oversikten under.
Røde Kors Hjelpekorps er frivillig samfunnsberedskap i praksis. Vi er klare til å rykke ut med både redningsmateriell og personell hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer.
Overhalla Røde Kors Hjelpekorps dekker Overhalla, Namsos og Høylandet kommuner, men rykker også ut til søk-og redningsoppdrag i hele distriktet.
Gjennom året er vi også sanietsvakter på en rekke lokale arrangement.
Hjelpekorpset har medlemskvelder ca. to mandager i måneden.
Vil du bli med i hjelpekorpset?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder Hjelpekorps Grete Lian E-post: grete.lian@hotmail.com Tlf: 909 89 354
Beredskapsvakt har som målsetting å kunne mobilisere personer som melder seg til frivillig innsats for lokalmiljøet dersom en alvorlig hendelse inntreffer. Hensikten er å organisere kommunens innbyggere i forkant av en alvorlig hendelse. Røde Kors tilbyr gjennom Beredskapsvakt et lokalt forankret konsept, hvor innbyggerne selv kan ta del i alvorlige situasjoner ved å hjelpe sine medmennesker med enkle og viktige oppgaver.
Medlemmer av Røde Kors Beredskapsvakt vil ha opplæring, være uniformert, være ledet og koordinert, ha interne sambandssystemer og gode varslingsrutiner.
Vil du bli frivillig?
For mer informasjon ta kontakt med:
Jan E. Kjølstad Leder av Overhalla Røde Kors Tlf. 917 05 035
RØFF er et tilbud til barn og ungdom fra 5 - 10. klasse som liker friluftsliv og ønsker å ha en aktiv livsstil. RØFF står for Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp. RØFF drives av oppvekst og sammarbeider med Røde Kors hjelpekorps.
Ved å delta i spennende, morsomme og utfordrende aktiviteter, får medlemmene innsikt i Røde Korsʼ arbeid og verdier, samt trygg opplæring i førstehjelp og redning. RØFF lærer barn og ungdom å ta vare på seg selv ute i naturen, å hjelpe andre, og å vise god dømmekraft.
RØFF - kveldene holdes på torsdager i oddetallsuker kl. 18.00 - 20.00, oppmøte på Haugum Mølle. Der har vi det morsomt sammen mens vi tar for oss forskjellige emner og aktiviteter. Vi padler kano/kajak, tenner bål, klatrer i klatrevegg, lærer om naturen, kart og kompass, førstehjelp og mange turer:) Hos oss er det åpen deltakelse, det vil si at du er velkommen når som helst. På RØFF er et ikke møteplikt, du kommer når du vil og kan.
Vil du bli veileder for trivelige barn og ungdommer?
Som veileder i RØFF tilrettelegger du for god læring, mestring og samhold. For å være veileder må du kunne samarbeide med barn og unge. Det er en fordel med gode konnskaper/erfariner med friluftsliv, førstehjelp, eller noe annet relevant, men det er ikke et krav. Vi trenger flere voksne veiledere og hjelpere i RØFF.
Vurderer du å bli med i RØFF, som deltaker eller veileder?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder Oppvekst Mia Pedersen Kolberg E-post: Miakol@icloud.com Tlf: 951 57 605
Mange mennesker i Norge savner en fortrolig venn. Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og unge. Røde Kors Besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem. Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.
Besøkvenn med hund
Røde Kors Besøksvenn med hund skaper trivsel og glede for mennesker på institusjoner og hjemme. De er tilstede på sykehjem, omsorgssentre, hjemme hos personer, på skoler og andre steder hvor det er mennesker med behov for kontakt, lek og nærhet. De frivillige og hundene deres får en spesiell opplæring for besøkshunder, i tillegg til den ordinære opplæringen alle besøksvenner får. Kanskje kan du og hunden din være besøksvenner?
Barnas Røde Kors (BARK) er et aktivitetstilbud som skal bidra til at barn får en trygg og god oppvekst. Mange barn har ikke mulighet til å delta i kostbare fritidsaktiviteter. Målgruppen er barn fra 1.-7. klasse og aktivitetene spenner fra førstehjelp og friluftsliv til internasjonal forståelse. Barnegruppene ledes av frivillige over 18 år, som får opplæring og veiledning i regi av Røde Kors. BARK holdes på Høylandet. Alle frivillige ledere har levert politiattest.
Vil du bli frivillig eller deltaker?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for BARK Stina Gustavsen E-post:stina_gustavsen@hotmail.com Tlf: 411 06 047
Liker du brettspill?
Hver torsdag kl 18-21 på Skage Frivillighetssentral møtes mennesker i alle aldre for å spille sammen. Det er ingen påmelding, bare kom som du er.
Lurer du på noe?
Odd Arne Rikardsen E-post: fello@ntebb.no Tlf: 916 88 520