To frivillige fra Røde Kors nede på t-banestasjon

Ukraina: Stort behov for nødhjelp!

Den humanitære situasjonen i Ukraina er stadig mer desperat og vanskelig. Vi øker responsen vår for time for å møte folks enorme behov. Vi sender folk og forsyninger. Takk for all støtte!

Andre måter du kan gi på

  • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)
  • SMS med kodeord BIDRA til 2272 (250 kr)
  • Kontonummer: 8200 06 10190 merket Ukraina

Gi en gave på Spleis

Dette gjør Røde Kors i Norge

Røde Kors i Norge støtter nødhjelpsarbeidet i Ukraina og nabolandene. Vi sender folk og forsyninger, og jobber døgnet rundt for å hjelpe. Mange flyktninger fra krigen i Ukraina har ankommet Norge. Vi er i gang med aktiviteter for trygg mottakelse av disse menneskene.

De humanitære behovene vil øke og være betydelige og omfattende. Røde Kors har trappet innsatsen kraftig opp i løpet av de siste ukene og dagene. Det vil være et stort behov for nødhjelp i lang tid fremover. Takk til alle som bidrar, det utgjør en stor forskjell fremover!

Nødhjelpsinnsats for de rammede av krigen i Ukraina

Menneskene i Ukraina trenger akutt humanitær hjelp og en pause fra volden. Folk i byer som Mariupol er i hovedsak fanget uten en sikker utvei. Folk lever uten mat, vann, varme eller strøm. 

Frivillige fra Polen, Romania og andre naboland gjør det de kan for å bidra med blant annet helsehjelp, mat, klær og rent vann. Nødhjelpsarbeidet pågår for fullt der det er mulig, men flere steder har kamphandlingene vært så intense at det ikke har vært mulig å nå fram.

Frivillige i Røde Kors klær bærer mat og gir drikke til en liten jente
Røde Kors-frivillige gir mat og vann til folk som kommer fra Ukraina ved grenseovergangen i Petea, Romania. Romania Røde Kors har frivillige langs grensen for å dele ut mat, vann, grunnleggende hjelpemidler og hygieneprodukter til menneskene som flykter fra krigen. Foto: Romania Røde Kors.

Stort behov for hjelp

Før krigen brøt ut trengte nesten 3 millioner mennesker allerede humanitær hjelp. Nå rammes enda flere sivilie, menneskeliv går tapt og de humanitære behovene er store over hele Ukraina. Nødhjelpsarbeidet pågår der det er mulig. Det jobbes med å gi helsehjelp, rent vann og dele ut mat.

Røde Kors-Bevegelsen er nå i nødberedskap og har 1000 ansatte og 3000 frivillige i landet. Vår førsteprioritet er å gi humanitær hjelp.

Helsearbeidere fra Røde Kors gir medisinsk hjelp til mann på båre
Våre kolleger i Polen Røde Kors tar nå imot mennesker som har flyktet fra Ukraina, og gir dem et sted å sove, medisinsk hjelp og psykososial førstehjelp. Foto: Polen Røde Kors.

Røde Kors har jobbet på begge sider av kontaktlinjen i Ukraina siden konflikten startet for åtte år siden. Ukrainaoperasjonen, som også støttes av Norge, er den 10. største operasjonen til ICRC globalt sett.

Mann og dame i Røde Kors uniform
På tross av intense kamphandlinger gjør frivillige i Røde Kors det de kan for å hjelpe de som trenger det. Foto: Ungarn Røde Kors.