Palestinsk Røde Halvmåne gir helsehjelp til barn i ambulanse Vis bildetekst
Foto: Palestine Red Crescent Society

Stort behov for hjelp

Situasjonen er dramatisk i Israel og Gaza. Smerten og fortvilelsen er ubeskrivelig. Flere sykehus er ute av drift og behovet for nødhjelp er enormt.

Antall drepte og skadde øker for hver dag. Foreldre verner desperat om sine små. Vil du bidra til å redde liv? Med din viktige støtte kan vi hjelpe flere som er rammet av konflikten. 

Dersom du velger månedlig beløp over, blir du fast giver i Røde Kors og støtter vårt nødhjelpsarbeid over hele verden. Pengene vil bli brukt der behovet er størst. 

Du kan også: 

  • Vippse til 2272
  • Sende SMS med kodeord Hjelp til 2272 (350 kr)
  • Bruke kontonummer: 8200.06.10190.
  • Bedrifter kan kontakte oss på: bedrift@redcross.no.

Dette går pengene til 

Pengene som gis vil brukes der behovet for humanitær støtte er størst for de som er rammet av konflikten. Støtten vil gå til redningsarbeid, medisinsk og psykososial førstehjelp, nødhjelpsforsyninger og annen humanitær bistand som bidrar til beskyttelse av den rammede befolkningen.

Slik hjelper Røde Kors 

Frivillig fra Palestinsk Røde Halvmåne g
Frivillige fra Palestinsk Røde Halvmåne bistår i hjelpearbeidet. Foto: Palestine Red Crescent Society

Palestinsk Røde Halvmåne drifter to sykehus (et sykehus er nå evakuert og ute av drift), en ambulansesentral med 32 ambulanser og 112 ambulansepersonell, førstehjelpere og annet helsepersonell. I tillegg støtter de lokalbefolkningen med utdeling av nødhjelpsmateriell som madrasser, tepper, vann, mat, melk, og annet livsviktig materiell som trengs for de som har søkt beskyttelse på skoler og andre steder.

Ambulanse Israel
Røde Kors i Israel (heter formelt Israel Røde Davidsstjerne eller Magen David Adom på hebraisk) bistår skadde.

Røde Kors i Israel har over 26 000 frivillige og jobber primært med helsetjenester i Israel. De har siden første stund bidratt med medisinsk og psykososial førstehjelp til sårede i de rammede områdene i sørlige Israel.

Les mer om konflikten og vårt arbeid her