Barna i Gaza lider. De trenger din hjelp nå! Vis bildetekst
(Foto: AFP)

Hjelpen haster for barna på Gaza!

Det er ingen steder å flykte på Gaza. Barn og voksne blir hardt skadet og drept i de brutale kampene. Med din hjelp kan vi redde flere liv!

Enormt behov for hjelp 

Det har blitt umulig å sette ord på de menneskelige lidelsene på Gaza. Ingen steder er trygge, og det finnes ingen steder å flykte. Situasjonen blir verre og verre for hver dag som går.

Boliger og bygninger ligger i grus, helsevesenet er på randen av kollaps og det er iskaldt på nettene. Sorgen etter familie og venner som er drept er enorm. Barna rammes spesielt hardt. Behovet for hjelp er stort.

Vi kan ikke slutte å bry oss

Frivillig fra Palestinsk Røde Halvmåne g
Frivillige fra Palestinsk Røde Halvmåne bistår i hjelpearbeidet. Foto: Palestine Red Crescent Society

Takk for at nettopp du velger å stoppe opp og ønsker å gjøre en forskjell. Din støtte til Røde Kors vil bety mye for barn og voksne som er rammet av konflikten. Din gave vil blant annet bidra til Røde Kors-bevegelsens helseinnsats på Gaza som kan inkludere medisiner, medisinsk utstyr og helsepersonell.

Sammen får vi hjelpen frem

Frivillig gir førstehjelp til barn som er rammet av konflikten
Frivillige fra Palestinsk Røde Halvmåne gjør det de kan for å gi helsehjelp og redde liv. Foto: Palestine Red Crescent Society

Vi gjør alt vi kan for å hjelpe. Frivillige og ansatte har fra første stund bistått i det svært krevende og farlige arbeidet for å redde flest mulig liv. Vi gir oss ikke og er blant få organisasjoner til stede. Det jobbes kontinuerlig med å styrke helsevesenet og å få inn mer medisinsk utstyr, telt, tepper og mat. Sammen med støttespillere som deg kan vi gi livsviktig hjelp til flere.

Mer om hva Røde Kors gjør:

  • Røde Kors’ nasjonalforeninger i Israel og på Gaza har vært på plass fra første stund og bidratt med redningsarbeid, medisinsk og psykososial førstehjelp og nødhjelpsforsyninger til den rammede befolkningen.
  • Våre kollegaer i Palestinsk Røde Halvmåne jobber primært med helsetjenester og er blant hovedaktørene for ambulansevirksomhet på Gaza. De drifter for øyeblikket ett sykehus og en ambulansesentral. De har så langt gitt akutthjelp til over 13 000 skadde og ambulansene har transportert over 4 000 pasienter.
  • Palestinsk Røde Halvmåne har også hjulpet lokalbefolkningen med nødhjelpsmateriell som for eksempel madrasser, tepper, vann, mat og melk.
  • Den internasjonale Røde Kors-komiteen jobber blant annet med gjenforening av savnede familiemedlemmer, besøk av fanger i israelske og palestinske fengsler, utdeling av nødhjelp, rehabilitering av vann- og sanitæranlegg, helsetjenester og har et kirurgiske team som jobber på European Gaza Hospital. Møt en av helsearbeiderne i videoen under:

Sivile og helsearbeidere skal beskyttes

Frivillige og ansatte i Palestinsk Røde Halvmåne bistår i det farlige og viktige arbeidet for å redde liv. Mange av dem har allerede betalt den høyeste prisen for å hjelpe.

To av dem var ambulansemedarbeiderne Yusuf Zeino og Ahmen Al-Madhoun fra Palestinsk Røde Halvmåne. De rykket ut for å redde Hind (6 år) som desperat ringte etter hjelp etter flere i familien ble drept. Hind ble funnet drept. Det ble også Yusuf og Ahmed.

Dette kan ikke fortsette. Barn, sivile, sykehus og helsearbeidere skal beskyttes.

Dette går pengene går til  

Pengene som gis vil brukes der behovet for humanitær støtte er størst for de som er rammet av konflikten. Støtten kan gå til redningsarbeid, helsehjelp, medisinsk- og psykososial førstehjelp, nødhjelpsforsyninger og annen humanitær bistand som bidrar til beskyttelse av den rammede befolkningen.  

90 prosent går til formålet

Av donasjoner fra faddere, medlemmer, givere og næringslivspartnere går 90 prosent til å gjennomføre hjelpearbeidet som det gis til. 6 prosent går til å skaffe nye midler og 4 prosent går til administrasjon.

Les mer om konflikten og vårt arbeid her