rode-kors-zyad-kirurg-gaza-noedhjelp-1600x640 Vis bildetekst
Ziad (1,5 år) fikk alvorlige skader i ansiktet etter en bombeeksplosjon på Gaza. Tusenvis av barn har blitt skadet eller drept. Behovet for hjelp er stort! Foto: Thomas Glass / ICRC.

Gaza trenger deg nå

Det er ingen steder å flykte på Gaza. Barn og voksne blir hardt skadet og drept i de brutale kampene. Med din hjelp kan vi redde flere liv!

 

Enormt behov for hjelp 

Et barn med bandasje blir båret av en lege med munnbind.
Ziad på 1,5 år fikk ansiktsskader på grunn av en bombeeksplosjon på Gaza. Han ble operert av kirurg Jan Wynands fra den Internasjonale Røde Kors-komiteen ved European Gaza Hospital. Foto: Thomas Glass / ICRC.

Det har blitt umulig å sette ord på de menneskelige lidelsene. Mange har mistet noen de er glade i. En sønn eller en datter, en mamma eller en pappa. Et stort antall mennesker har blitt hardt skadet og trenger helsehjelp.

Sammen får vi hjelpen frem

Vi gjør alt vi kan for å hjelpe. Vi er en av organisasjonene som jobber på Gazastripen nå, og vi gir oss ikke. Frivillige og ansatte har fra første stund bistått i det svært krevende og farlige arbeidet for å redde flest mulig liv. Det jobbes kontinuerlig med å styrke helsevesenet og å få inn mer medisinsk utstyr, telt, tepper og mat. Sammen med støttespillere som deg kan vi gi livsviktig hjelp til flere.

Vi kan ikke slutte å bry oss

Frivillig fra Palestinsk Røde Halvmåne g
Frivillige fra Palestinsk Røde Halvmåne bistår i hjelpearbeidet. Foto: Palestine Red Crescent Society

Takk for at nettopp du velger å stoppe opp og ønsker å gjøre en forskjell. Din støtte til Røde Kors vil bety mye for barn og voksne som er rammet av konflikten. Din gave vil blant annet bidra til Røde Kors-bevegelsens helseinnsats på Gaza som kan inkludere medisiner, medisinsk utstyr og helsepersonell.

Mer om hva Røde Kors gjør:

  • Røde Kors’ nasjonalforeninger i Israel og på Gaza har vært på plass fra første stund og bidratt med redningsarbeid, medisinsk og psykososial førstehjelp og nødhjelpsforsyninger til den rammede befolkningen.
  • Palestinsk Røde Halvmåne har også hjulpet lokalbefolkningen med nødhjelpsmateriell som for eksempel madrasser, tepper, vann, mat og melk.
  • Den internasjonale Røde Kors-komiteen jobber blant annet med gjenforening av savnede familiemedlemmer, utdeling av nødhjelp, rehabilitering av vann- og sanitæranlegg, helsetjenester og har et kirurgiske team som jobber på European Gaza Hospital. 
Frivillig gir førstehjelp til barn som er rammet av konflikten
Frivillige fra Palestinsk Røde Halvmåne gjør det de kan for å gi helsehjelp og redde liv. Foto: Palestine Red Crescent Society

Sivile og helsearbeidere skal beskyttes

Frivillige og ansatte i Palestinsk Røde Halvmåne bistår i det farlige og viktige arbeidet for å redde liv. Mange av dem har allerede betalt den høyeste prisen for å hjelpe.

To av dem var ambulansemedarbeiderne Yusuf Zeino og Ahmen Al-Madhoun fra Palestinsk Røde Halvmåne. De rykket ut for å redde Hind (6 år) som desperat ringte etter hjelp etter flere i familien ble drept. Hind ble funnet drept. Det ble også Yusuf og Ahmed.

Dette kan ikke fortsette. Barn, sivile, sykehus og helsearbeidere skal beskyttes.

Dette går pengene går til  

Pengene som gis vil brukes der behovet for humanitær støtte er størst for de som er rammet av konflikten. Støtten kan gå til redningsarbeid, helsehjelp, medisinsk- og psykososial førstehjelp, nødhjelpsforsyninger og annen humanitær bistand som bidrar til beskyttelse av den rammede befolkningen. 

90 prosent går til formålet

Av donasjoner fra faddere, medlemmer, givere og næringslivspartnere går 90 prosent til å gjennomføre hjelpearbeidet som det gis til. Seks prosent går til å skaffe nye midler og fire prosent går til administrasjon.

Les om Røde Kors økonomi og forvaltning