Redningsaksjon hvor båre bæres over snø

Arven fra deg kan være den viktigste gaven noen får

Det er fint å vite hva arven etter deg skal gå til. Et testament sikrer at dine verdier fordeles slik du vil. Vi har alle noen hjertesaker som betyr ekstra mye, og for noen kan dette være Røde Kors.

Stadig flere tar kontakt med Røde Kors for å få vite mer om hvordan de kan testamentere til sin hjertesak. Ved å gi en gave til Røde Kors i testamentet ditt, kan du støtte saker som har vært viktige for deg gjennom livet.  

For tre personer betydde Røde Kors litt ekstra, og de valgte å tilgodese Røde Kors i testamentet sitt. Her kan du lese mer om hvilken betydning arven etter dem fikk.  

Testamentarisk gave ble til nytt pasientrom og ferie for barn

For noen år siden  fikk  Flesberg Røde Kors i Buskerud en testamentarisk gave på 500 000 kroner.  Da kunne de både oppgradere Røde Kors-hytta og gi flere barn gode ferieopplevelser.  

– Det kom veldig overraskende på oss.  Foreningen vår har ikke så mange inntektskilder, så den rause gaven ble mottatt med stor glede.

Ellen Bjørndalen Nerheim, daværende leder i Flesberg Røde Kors.

  – Det første vi ønsket, var selvfølgelig å vise takknemlighet, så vi valgte å besøke gravstedet til avdøde, tenne lys og legge ned blomster.  
 
En del av arven har blitt til nytt pasientrom og utstyr på Røde Kors-hytta på Blefjell. Som en gest til testator har pasientrommet fått navnet “Andersbua”, oppkalt etter avdøde. I tillegg har arven bidratt til ferietilbud for barn, som fikk fine turer i fjellet med Røde Kors.   

– Vi forvalter pengene på en god måte, og målet har vært å omsette midlene til humanitær aktivitet, sier den tidligere lokalforeningslederen.  

Barn går i fjellet på dagtid
Mange barn fikk fine turer i fjellet takket være en arv gitt til Flesberg Røde Kors. Foto: Flesberg Røde Kors.

Glade i friluftsliv – ville bidra til hjelpekorpset

De var glade i friluftsliv og likte seg på tur i skog og mark. Derfor tok ekteparet fra Lier en viktig avgjørelse for flere år siden.   

– Ekteparet fra Lier tok kontakt med oss i det lokale hjelpekorpset og fortalte at de ville gi en testamentarisk gave til Røde Kors. De ønsket at vi skulle oppgradere noe av utstyret vårt innen beredskap, slik at vi ville stå enda bedre rustet til søk og redning.

Marius N. Kristiansen, tidligere korpsleder i Lier Røde Kors.

 
Prosessen med å sette opp testamentet ble gjort på en god og betryggende måte med hjelp fra Røde Kors sentralt. Etter en stund døde kona, og ektemannen levde alene i mange år før han også gikk bort.    

Nytt utstyr til beredskap, søk og redning

Hos Hjelpekorpset i Lier har den testamentariske gaven kommet til stor nytte og brukes i tråd med ekteparets ønsker.   

– Vi har kjøpt en ny ATV, det vil si firehjuling, og har også oppgradert en del annet beredskapsutstyr. En arv som dette er med på å bidra til at hjelpekorpset kan holde en høy beredskap i mange år framover. Vanligvis må vi tjene pengene vi trenger på dugnad, og da måtte vi hatt veldig mange dugnadstimer. Derfor kommer denne testamentariske gaven svært godt med, og vi er utrolig takknemlige, avslutter Kristiansen.   

Testamentariske gaver til Røde Kors

  • Røde Kors mottar testamentariske gaver med stor ydmykhet og takknemlighet. Av respekt for testators vilje bruker vi alltid midlene slik det er beskrevet i testamentet.  

  • Som testator velger du selv om du vil tilgodese internasjonale eller nasjonale aktiviteter, og om du vil gi en gave til Norges Røde Kors eller til din lokalforening. 

  • Om du ønsker å gi en testamentarisk gave til Røde Kors, kan vi tilby gratis advokathjelp.

  • Ønsker du mer informasjon om gratis advokatbistand eller en brosjyre som forklarer det viktigste innen testamentoppsett, ta kontakt med ansvarlig for arv og testamentariske gaver, Siri Antonsen på telefon 916 21 942 eller e-post siri.antonsen@redcross.no  
Portrettbilde av Siri
Siri Antonsen
Ansvarlig arv og testamentariske gaver
E-post
siri.antonsen@redcross.no
Mobil
91621942