Hjelpekorps gjør et søk på vinteren

Arv ga hjelpekorpset nye muligheter

For en tid tilbake mottok Dombås Røde Kors Hjelpekorps en testamentarisk gave på drøye 300 000 kroner.

En hjertestarter, fire nettbrett med satellittnavigasjon for montering på snøskuter, 10 skredsøkere, samt nytt kjøkken og bad til Røde Kors hytta "Ottobu", er blant investeringene hjelpekorpset har foretatt ved hjelp av arven.

Vi ble selvsagt veldig overrasket og glade over denne fantastiske gaven, og vi kunne nesten ikke tro at pengene var kun gitt til hjelpekorpset på Dombås, sier hjelpekorsleder Ole Fredrik Hage. 

Det var en lokalt bosatt dame som testamenterte bort gaven til det lokale hjelpekorpset. En arv som har blitt forvaltet på best mulig måte ut fra ønsker og behov.

– Denne arven ga oss muligheten til å investere i viktig utstyr som vi før har måttet prioritere bort på grunn av den økonomiske situasjonen i hjelpekorpset.

Ole Fredrik Hage, leder Dombås Røde Kors Hjelpekorps


 Det er med stor takknemlighet vi går vinteren i møte med 10 nye skredsøkere og likt navigasjonssystem på alle snøskuterne, avslutter Hage. 

Har du spørsmål eller ønsker du å vite mer om hvordan du kan testamentere til Røde Kors? Kontakt oss vedrørende arv og testament

Testamentariske gaver

  • Røde Kors mottar testamentariske gaver med stor ydmykhet og takknemlighet. Av respekt for testators vilje bruker vi alltid midlene slik det er beskrevet i testamentet.  

  • Som testator velger du selv om du vil tilgodese internasjonale eller nasjonale aktiviteter, og om du vil gi en gave til Norges Røde Kors eller til din lokalforening. 

  • Om du ønsker å gi en testamentarisk gave til Røde Kors, kan vi tilby gratis advokathjelp.

  • Ønsker du mer informasjon om gratis advokatbistand eller en brosjyre som forklarer det viktigste innen testamentoppsett, ta kontakt med ansvarlig for arv og testamentariske gaver, Siri Antonsen på telefon 916 21 942 eller e-post siri.antonsen@redcross.no