Grønn penkjole Vis bildetekst
La ditt selskapstøy vandre denne julen. Foto: Maria Beatrice Alonzi fra Unsplash

Del selskapstøyet ditt med andre

November og desember er høysesong for hyggelige sammenkomster der vi tar på oss finstasen. Har du selskapstøy i skapet som du ikke skal bruke? Lån bort, bytt, selg eller gi til et godt formål!

Det er synd når pent tøy samler støv i et klesskap når de heller kan skinne på noen andre. Samtidig sparer det miljøet om vi bruker klærne oftere og lenger. Her kommer noe tips til hvordan flere kan få glede av det selskapstøyet du selv ikke har planer om å bruke denne julehøytiden.

1. Arranger klesbyttekveld

Inviter venner og kjente til klesbyttekveld hjemme hos deg. En klesbyttekveld innebærer at deltakerne tar med seg noen plagg hver som de ønsker å bytte i retur mot plagg som de andre deltakerne har med seg. Her kan selskapstøyet du selv ikke bruker lenger få nye fornøyde eiere.

2. Selg selskapstøyet på nett

Mange leter etter juleantrekk på ombruksplattformer. Kanskje er noen på utkikk etter akkurat det pentøyet som du har liggende i skapet? Benytt muligheten til å legge ut selskapstøyet du selv ikke skal bruke for salg.

3. La selskapstøyet gå i arv

Selskapstøy blir sjeldent slitt og kan se like pent ut år etter år. La ditt pentøy komme andre i familien til nytte ved å la plaggene du ikke bruker lenger gå i arv. Spander gjerne en forsiktig vask eller rens og en klespose.

4. Lån bort ditt selskapstøy

Mange vil variere hva de har på seg fra juleselskap til juleselskap. Samtidig så er det ikke noe sjakktrekk for verken miljøet eller lommeboka å ha et bredt utvalg av pentøy. Gi beskjed til venner, familie og kjente at de gjerne kan låne det selskapstøyet du selv ikke skal bruke denne julesesongen en kveld eller to.

5. Gi selskapstøyet til et godt formål

Du kan også donere selskapstøyet du ikke bruker lenger til Røde Kors. Ditt tøy kan bidra til å hjelpe mennesker som trenger det. Gi bort tøy hjemmefra eller via våre innsamlingsbokser.