To unge gutter sitter på brunt tregjerde og snakker

Ferie for alle

Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene.

Vi trenger flere frivillige!

Det er en økning i antall barnefamilier som sliter med dårlig økonomi hvor familiene ikke har mulighet til å ta med barna på ferie. Nå trenger vi flere frivillige som vil gi familier gode ferieopplevelser og minner!

Et økende behov

Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier som har lav inntekt. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter sommerferien. Ferie for alle tilbudet fra Røde Kors gjør noe med dette.

Generell informasjon om Ferie for alle

For hele familien

Gjennom Ferie for alle får familier med svak økonomi tilbud om en aktiv ferieopplevelse for hele familien. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen. Da får familien mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner.

Les også: Coop-dugnaden

To unge jenter tar selfie i en båt , norsl flagg vaier i baugen

En aktiv ferie

Ferie for alle-oppholdene arrangeres i skoleferiene. De skjer som oftest på Røde Kors-sentrene. Ferien blir ledet og tilrettelagt av Røde Kors-frivillige. Familier som får tilbud om Ferie for alle har ikke andre tilsvarende tilbud, og har levd i en situasjon med svak økonomi over tid.

Ferieoppholdet tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6-13 år. Store deler av ferien foregår utendørs uansett vær og årstid. Både barn og voksne er med på mange varierte aktiviteter. I tillegg til familieturer arrangerer Røde Kors også noen ferieturer for barn og ungdom opp til 18 år.

 
barn sitter på kaien og ser på fargerike seilbåter
Like utenfor Kristiansand ligger ferieleiren Haraldviken, som drives av Røde Kors. Foto: Thomas A. Syvertsen/Røde Kors

Les mer om: Haraldvigen og øvrige Røde Kors Sentre.

Flere artikler fra Ferie for alle