Barn rir på hester Vis bildetekst
I Rogaland fikk barna besøke Lunde hest og fritidsgård, med spennende opplevelser for hele familien. Alle foto: Røde Kors

Minner for livet i høstferien

Over hele landet har barn fått en minnerik høstferie gjennom Ferie for alle. Bli med på noen av høydepunktene her!

Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier med lav inntekt. Ofte kan de ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen turer å snakke om etter ferien.

Gjennom Ferie for alle får barn og familier gode opplevelser som båtturer, bading, klatring og skiturer. I høstferien fikk mange barn delta på ulike aktiviteter i hele Norge. Her er noen glimt!

Møre og Romsdal: Gårdsbesøk og tur i høyden

På grunn av korona arrangerte Møre og Romsdal Røde Kors en litt annerledes Ferie for alle med flere mindre dagsturer. Forventningsfulle barnefamilier og Røde Kors-frivillige reiste på tur til blant annet Hakallegarden, en kjent besøksgård i Vanylven kommune, klatreparken i Valldal, trampolineparken og Atlanterhavsparken i Ålesund.

Jente mater ku
Dyrene på Hakallegarden er veldig glad i folk, og ofte får de gå fritt på tunet sammen med de som er på besøk. Det var ekstra stas å få mate ei ku!

Rundt 200 deltakere fikk en høstferieopplevelse de sent vil glemme. For mange var dette det første møtet med dyr, og mange fikk utfordre seg selv med klatring i høyden.

Klatring utendørs
I klatreparken i Valldal fikk store og små testet høydeskrekken.

Trøndelag: Hundekjøring og klatring

På Teveltunet Fjellstue i Meråker fikk rundt 50 gjester en uforglemmelig høstferie med opplevelser som hundekjøring, klatring og zipline.

Hunder blir kost med
Hundekjøring i Meråker ble en morsom høstaktivitet.
Barn klatrer i tre
Ny klatredag! Noen har allerede startet.

Rogaland: Hest, bowling og turer

18 barn og 7 frivillige fikk en innholdsrik høstferie på Gullingen i Suldal. Den første dagen spiste de god middag bestående av laks, pasta og grønnsaker. Etter middag var alle ute på quiztur i området før barna fikk lørdagsgodt og laget navneplakater til rommene sine.

Barn leier hest
På Lunde hest og fritidsgård fikk barn og voksne ri på hest, kjøre hest og kjerre og lede ponnier i hinderløype. Ellers spilte de slåball og var på tur i grillhytta. Så ble det vafler og kveldsmat før disko på kvelden.
Gutt bowler
Dag 2 var gjengen på bowling, tegnet på kopper, laget boller til kvelds, og lekte med spill og lego. Alle fikk seg gode venner, og det var ekstra gøy å springe i gangene og leke på rommene til hverandre.

Les mer om Ferie for alle her