Fire glade barn i skogen ved Holmenkollen Vis bildetekst
Zmarai (6), Hela (12), Charla (12) og Muska (9). Foto: Agnete Bråtun/ Røde Kors

Stas med storbytur i høstferien

Røde Kors Telemark har reist til Oslo flere høstferier i forbindelse med Ferie for alle, og denne høsten er det hele 74 påmeldte som tar turen inn til hovedstaden.

På planen for denne høstferien står både tur til Holmenkollen, Teknisk museum, hyggelig spisesteder og shopping. – Å være på høstferie i Oslo er kjempegøy, sier Charla Kus (12) som er med på Ferie for alle sammen med tvillingsøsteren, broren og moren sin. – Det er fint at man kan få nye venner her og leke sammen, forteller hun. 

«Å være på høstferie i Oslo er kjempegøy, det er fint at man kan få nye venner her og leke sammen»

Charla Kus (12)

Nye vennskap og kjendiser 

Charla har vært i Oslo flere ganger før, men det er særlig en ting hun synes er ekstra stas med Oslo. – Det er gøy å se kjendiser fra Youtube, sier hun og legger til at de senest så Martine Lunde kvelden før på hotellet de sover på.  

Charla og familien er fra Porsgrunn og hun forteller at det er vanlig blant hennes venner å reise bort i høstferien. Noe av det 12-åringen synes er gøy med Ferie for alle, er å få nye venner. – Vi ble kjent i dag morges på t-banen på vei opp hit, sier Charla og ser bort på Hela Ahmadzai (12) og hennes småsøsken Muska (9) og Zmarai (6). Søskenflokken er her med moren sin og er fra Lunde utenfor Skien.

Tre jenter i Holmenkollen
Charla nyter utsikten sammen med de nye vennene sine, Muska og Hela. Foto: Agnete Bråtun/Røde Kors.

Jeg liker å bli kjent med nye folk, sier Hela. Jentene er enige om at Oslo er et fint sted å dra på ferie, og at det er mye fint å se. De kommenterer særlig utsikten fra både The Hub, der de sover, og fra Holmenkollen skibakke. – Hotellet er mye finere enn det ser ut som fra utsiden, også må man ha kort for å gjøre alt der inne, til og med for å ta heisen, sier Muska.   

Mor og datter sammen som frivillige i Røde Kors

Ferieleder, Trine Rabben, bruker mye tid på sitt frivillige verv i Røde Kors. –Første gang jeg hjalp til med Ferie for alle, ble jeg så betatt av måten man hjelper barn og unge på med denne aktiviteten. Det gjør at familier kan gjøre noe utenom det vanlige, og barna har noe å fortelle når de kommer tilbake på skolen, forklarer Trine.

Dame smiler i sola
Ildsjelen: – Jeg ser masse barn med stjerner i øya og det er det som driver meg, sier Trine Rabben. Foto: Agnete Bråtun/Røde Kors.

Datteren til Trine, Tuva Kristiane Rabben (21), jobber også som frivillig i Ferie for alle. – Man blir kjent med så mange ulike mennesker, og det er utrolig fint å kunne hjelpe med at barn og voksne har det gøy sammen, sier Tuva. Hun forteller at det er et godt miljø blant de frivillige, og at hun har fått mange gode venner.

«Man blir kjent med så mange ulike mennesker, og det er utrolig fint å kunne hjelpe med at barn og voksne har det gøy sammen»

Tuva Kristiane Rabben (21)

En av de som Tuva har blitt kjent med gjennom jobben som frivillig, er Zeinab Ismak (19). – Det gir meg mye å være frivillige i Ferie for alle, sier Zeinab, og legger til at det er fint å se hvor mye det betyr for deltakerne å få være med.  

Ferie_for_alle_frivillig_2_900x600
Gode venner: Zeinab (19) og Tuva (21) har blitt gode venner etter at de begge ble frivillig på Ferie for alle. Foto: Agnete Bråtun/Røde Kors.

 

Se mer informasjon om Ferie for alle