Henry dukke illustrasjon

Henry gjør barnehagebarn trygge på hva de skal gjøre når det skjer noe i barnehagen.

Henry lærer de eldste barna i barnehagen førstehjelp, og er ofte barnas første møte med førstehjelp utenfor hjemmet.

Trygg førstehjelp

I forbindelse med årets Røde Kors førstehjelpkampanje, som har fokus på trygg førstehjelp, inviteter vi alle barnehager i Norge til å lære mer førstehjelp sammen med Henry denne måneden.

Tre enkle steg

Gjennom tre enkle steg; spørre, hente voksne og hjelpe, bidrar læringsopplegget til å gjøre barn trygge på førstehjelp. Henry – Førstehjelp for barnehagebarn danner dermed grunnlaget for en livslang førstehjelpsopplæring.

Det er mange måter å involvere barn i Henry-opplegget.

Her er noen forslag:

  • Henrys førstehjelpsamling ; Henry-dukken og plansjene gjør det enkelt å snakke med barna om førstehjelp. Henry syntes også det er veldig kjekt å bli med på tur i skog og mark.
  • Digital Henry førstehjelpsamling; vi har laget en digital Henry førstehjelpsamling som enkelt kan brukes med barna i barnehagen. Denne er tilgjengelig på Facebook.
  • Henry koronavettregler; disse ble lansert i forbindelse med barnehage gjenåpningen i april og kan være et godt utgangspunkt for samtaler rundt korona situasjonen. Mer informasjon finner du her!
  • Henry fargeleggingsark, bingo og quiz er morsomme aktiviteter for barna og kan lastes ned her!
  • Sang og dans til Henry musikken musikken finner du på blant annet på Spotify og Youtube.
  • Følg med på vår Facebook side for flere aktiviteter og tips. Lik, del og tagg egne aktiviteter i barnehagen for å bli med i trekningen om en Henry-høyttaler.