Sør- og Mellom-Amerika

I El Salvador, Honduras, Guatemala og Colombia rammes store deler av befolkningen av organisert vold, epidemier og naturkatastrofer. De fattigste er mest utsatt.

For mange mennesker handler hverdagen om å leve i frykt for at du eller en av dine nærmeste blir skutt, tråkker på en landmine eller blir tvunget inn i en kriminell gjeng. Har du et sykt barn kan nærmeste lege eller helsestasjon være langt unna eller vanskelig å komme til. Ved orkaner eller kraftig regnskyll er det stor fare for at huset du bor i eller skolen du går på blir revet bort. Er du kvinne er du særlig utsatt for vold og risikoen for voldtekt er stor. Seksuelle minoriteter blir angrepet, trakassert og diskriminert. 

En fredsavtale i Colombia er et viktig skritt for å bedre folks liv - men det vil fortsatt være store humanitære behov i det borgerkrigsherjede landet.
Mange i El Salvador har mistet en mamma, pappa, en bror eller en søster som følge av den omfattende volden.
Guatemala er det eneste latinamerikanske landet der fattigdommen har økt siden tusenårsskiftet. Mer enn 27 prosent av befolkningen lever i ekstrem fattigdom.
Politisk ustabilitet, ekstremvær og fattigdom gjør levekårene svært vanskelige for befolkningen i et av verdens fattigste land.
Tørke og organisert kriminalitet gjør at mange mennesker i Honduras mister sitt levebrød og lever i stor utrygghet. Nesten halve befolkningen lever i ekstrem fattigdom.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler