To Røde Kors-ververe Vis bildetekst
En typisk verver for Røde Kors er mellom 18 og 30 år og har et brennende ønske om å utgjøre en forskjell.

Ta godt imot våre feltselgere

I sommer vil mange hjem over hele landet få besøk av Røde Kors-representanter.

Mange husstander over hele landet vil i sommer få besøk av Røde Kors-ansatte. Etter en lang periode uten verveaktivitet er deres håp å inspirere så mange som mulig til å bli givermedlemmer i Røde Kors. Dette er en fast månedlig giveravtale til vårt humanitære arbeid samt medlemskap i den lokale Røde Kors-foreningen.

Kan bli giver til Røde Kors´ arbeid både i Norge og utlandet

I sommer setter vi særlig fokus på vårt nye giverprogram, som favner internasjonalt og nasjonalt arbeid i ett. Dette betyr at alt fra helse- og nødhjelp i utlandet til Hjelpekorpset, besøksvenn og vårt Ferie for alle-tilbud i Norge vil være del av vårt budskap.

Dette er en typisk verver

En typisk verver for Røde Kors er mellom 18 og 30 år og har et brennende ønske om å utgjøre en forskjell. De er iført hvit og rød Røde Kors-vest og skal alltid ha Røde Kors' ID-kort.

Ververne spør om kontonummer til nye givere og medlemmer for å kunne sette opp trekk med Avtalegiro dersom dette er ønskelig. Alle distrikter og lokalforeninger er orientert om aktivitet i sine områder.

Tiltak for smittevern

Når det gjelder arbeidet vårt med verving i koronatider, har vi sammen med Innsamlingsrådet, og etter anbefalingene fra FHI, utarbeidet retningslinjer for at vi kan drive med verveaktivitet på en trygg måte.

Retningslinjene innebærer blant annet at ververe desinfiserer hender og alt utstyr mellom hver samtale og at vi ikke lenger bruker papirgiroer. Vi bruker iPad til registrering av nye givere, og iPadene vaskes før og etter hver bruk. Hele vervevirksomheten kan derfor foregå uten fysisk kontakt og med anbefalt sosial distanse. Vi går aldri inn i private hjem, men gjennomfører samtalene utendørs.

De humanitære behovene er store. Røde Kors er en sentral aktør som på flere vis er med på å dempe konsekvensene av pandemien vi står i, både i Norge og utlandet. Det er et stort behov for innsamling i situasjonen vi står i. Ettersom over 1 million av våre mest sårbare i Norge nå er vaksinert, vurderer vi arbeidet med rekruttering av givere og medlemmer som trygt og nødvendig.

Spørsmål fra publikum eller andre kan rettes til Røde Kors avd. Feltsalg på telefon: 93 63 91 94. E-post: maria.hovde@redcross.no

Hils på noen av våre ansatte!

Jente i Røde Kors

Bhawani
Jeg har alltid elsket å si at jeg elsker mennesker fordi jeg gjør det. Etter at jeg fant ut om fundraiserjobb i Røde Kors, valgte jeg å jobbe med det, fordi det hørtes ut som en jobb hvor jeg kan hjelpe andre ved å bruke min personlighet. Derfor var det veldig gøy å begynne som fundraiser hos Røde Kors, også fordi jeg allerede var engasjert som frivillig.

For meg har ikke bare vært en jobb, men også en hobby. Det er derfor det er gøy med fundraising! Fordelen med å være fundraiser, er at du får masse glede tilbake når du snakker med mennesker. Jeg oppmuntrer meg selv og andre ved å si: ‘‘Om noen kaster stein på deg, kast blomster tilbake". Da vil du fortsatt ha glede og motivasjon for å kjøre på videre.

Gutt i Røde Kors

Sindre
Jeg begynte å jobbe som fundraiser fordi jeg var student og gjerne ville ha noe å gjøre ved siden av studiene. Røde Kors er en fantastisk organisasjon som gjør mye bra både i Norge og verden, og jeg setter stor pris på å kunne bidra til dette arbeidet.

Det beste med å jobbe som fundraiser er alle de hyggelige folkene du møter både på teamet og ute blant folk. Det å vite at jobben du gjør kan føre til at andre mennesker får det bedre, er veldig givende.

Gutt i Røde Kors

Benjamin
Ønsket mitt var opprinnelig å jobbe innen salg, men Røde Kors har gitt meg så vanvittig mye mer. Jeg fikk et stort potensial til å utvide diverse ferdigheter, og samtidig muligheten til å gjøre en enorm forskjell verden rundt.

Det å kunne hjelpe andre, se effekten av arbeidet og oppleve dette sammen i et varmt arbeidsmiljø har gitt meg så mye mer enn bare motivasjon. For første gang i mitt liv har jeg kunnet dra på jobb, og ikke føle at jeg har jobbet.

Les mer om Røde Kors' arbeid