Ta godt imot våre feltselgere

Mange hjem over hele landet får besøk av Røde Kors-representanter.

Røde Kors-ansatte ververe besøker husstander over hele landet året rundt i håp om å inspirere så mange som mulig til å bli givermedlemmer i Røde Kors. Dette er en fast månedlig giveravtale til vårt humanitære arbeid samt medlemskap i den lokale Røde Kors-foreningen.

Kan bli giver til Røde Kors´ arbeid både i Norge og utlandet

Vi setter særlig fokus på vårt nye giverprogram, som favner internasjonalt og nasjonalt arbeid i ett. Dette betyr at alt fra helse- og nødhjelp i utlandet til Hjelpekorpsetbesøksvenn og vårt Ferie for alle-tilbud i Norge kan være del av vårt budskap. Det er også naturlig å snakke om lokal aktivitet i Røde Kors der vi jobber.

Dette er en typisk verver

En typisk verver for Røde Kors er mellom 18 og 30 år og har et brennende ønske om å utgjøre en forskjell. De er iført hvit og rød Røde Kors-vest og skal alltid ha Røde Kors' ID-kort.

Ververne spør om kontonummer til nye givere og medlemmer for å kunne sette opp trekk med Avtalegiro dersom dette er ønskelig. Alle distrikter og lokalforeninger er orientert om aktivitet i sine områder.

Tiltak for smittevern

Når det gjelder arbeidet vårt med verving i koronatider, har vi sammen med Innsamlingsrådet og etter anbefalingene fra FHI, utarbeidet retningslinjer for at vi kan drive med verveaktivitet på en trygg måte.

Nasjonale og lokale smitteverns regler er førende, så smitteverntiltak innføres der de er påkrevd. Dette innebærer blant annet at ververe desinfiserer hender og alt utstyr mellom hver samtale og at vi ikke lenger bruker papirgiroer. Vi bruker iPad til registrering av nye givere og iPadene vaskes før og etter hver bruk. Hele vervevirksomheten kan derfor foregå uten fysisk kontakt og med anbefalt sosial distanse. Vi går aldri inn i private hjem, men gjennomfører samtalene utendørs.

De humanitære behovene her hjemme og i verden har aldri vært større og det er ett stort behov for private støttespillere.

Spørsmål fra publikum eller andre kan rettes til Røde Kors Feltsalg:
Telefon: 94 16 26 23. E-post: oystein.sollien@redcross.no

Hils på noen av våre ansatte!

Bhawani

En kvinne smiler til kamera.

Jeg har alltid elsket å si at jeg elsker mennesker fordi jeg gjør det. Etter at jeg fant ut om fundraiserjobb i Røde Kors, valgte jeg å jobbe med det, fordi det hørtes ut som en jobb hvor jeg kan hjelpe andre ved å bruke min personlighet. Derfor var det veldig gøy å begynne som fundraiser hos Røde Kors, også fordi jeg allerede var engasjert som frivillig.

For meg har ikke bare vært en jobb, men også en hobby. Det er derfor det er gøy med fundraising! Fordelen med å være fundraiser, er at du får masse glede tilbake når du snakker med mennesker. Jeg oppmuntrer meg selv og andre ved å si: ‘Om noen kaster stein på deg, kast blomster tilbake". Da vil du fortsatt ha glede og motivasjon for å kjøre på videre.

Benjamin

En mann med Røde Kors genser smiler til kamera

Ønsket mitt var opprinnelig å jobbe innen salg, men Røde Kors har gitt meg så vanvittig mye mer. Jeg fikk et stort potensial til å utvide diverse ferdigheter, og samtidig muligheten til å gjøre en enorm forskjell verden rundt.

Det å kunne hjelpe andre, se effekten av arbeidet og oppleve dette sammen i et varmt arbeidsmiljø har gitt meg så mye mer enn bare motivasjon. For første gang i mitt liv har jeg kunnet dra på jobb, og ikke føle at jeg har jobbet.