Gjøvik Røde Kors
Vi organiserer vår virksomhet gjennom hjelpekorps, ungdomsarbeid og omsorgsarbeid.
Kontaktinformasjon Gjøvik Røde Kors
Her finner du oss på vår Facebook-side
Her finner du Gjøvik Røde Kors Hjelpekorps Facebook-side
BARK er en møteplass for barn i barneskolealder, hvor hovedfokuset er moro, mangfold og mestring. Vi legger til rette for gode mestringsopplevelser, muligheten for å få nye venner og utvikle sosiale nettverk. De fleste aktivitetene skjer utendørs, der barna lærer hvordan de kan bruke nærmiljøet på en trygg og aktiv måte.
Målet med BARK er at alle skal få et spennende tilbud og oppleve lokal magi. Aktivitetene varierer og tilpasses gruppa, og barna har selv medvirkningskraft til å være med å avgjøre hvilke aktiviteter som tilbys. Alle barn skal ha mulighet til å delta, derfor er aktiviteten gratis og et viktig forebyggende tiltak i lokalsamfunnet.
Oppstart
Vi jobber nå med oppstart av BARK for gruppen 10-13 år og trenger flere på laget- er dette en aktivitet du kunne tenke deg å bidra på?
Ta kontakt med oss på tlf.: 481 01 481 eller epost gjovik.rode.kors@gmail.com
BARK: Mer informasjon
Besøksvenn har frivillige som går en til en besøk og frivillige som går sammen med andre, hjemme hos den som ønsker besøk eller på institusjon. Noen av de frivillige er med å lager kaffestunder og hyggekvelder for de enslige.
Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner føler seg ensomme og ønsker mer kontakt med andre. Røde Kors Besøksvenn bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem. Gjennom at du melder deg som frivillig gjør du dagen annerledes for et medmenneske.
Her kan du lese om det fine vennskapet Aase Marit og Gunnhild fikk gjennom besøkstjenesten.
Vil du bli frivillig?
For mer informasjon ta kontakt med aktivitetsleder Karin Swane på telefon: 41419512
Besøksvenn: Mer informasjon
De frivillige besøksvennene er til stede på sykehjem, omsorgssentre og hjemme hos personer, og andre steder det er spesielt behov for kontakt, lek og nærhet. De frivillige besøksvennene og hundene deres får en spesiell opplæring for besøkshunder, i tillegg til den ordinære opplæringen alle Røde Kors Besøksvenner får.
Slik er en besøkshund
- En besøkshund er rolig, trygg, kontaktsøkende og forutsigbar.
- Eier har god kontakt med hunden sin og er i stand til å forstå hundens språk.
- En besøkshund er tilpasningsdyktig og tolerant. Den må tåle skarpe lyder og uvante situasjoner.
- En besøkshund har god helse, og eier må vurdere hundens helsetilstand fortløpende, hvis nødvendig i samråd med dyrlege.
For mer informasjon ta kontakt med aktivitetsleder Karin Swane på telefon:
414 19 512
Besøksvenn med hund: Mer informasjon
Røde Kors Hjelpekorps er frivillig samfunnsberedskap i praksis.Vi er klare til å rykke ut med både redningsmateriell og personell hvis en større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer.
Hjelpekorpset i Gjøvik er at aktivt korps med mange yngre og noen litt eldre medlemmer. Vi kan tilby både faglig kompetanse og sosiale sammenkomster.
Medlemsmøter med faglig og sosialt-innhold
Annenhver tirsdag (partallsuker) kl. 19:00-21:00
Tauredningskveld
Mandag (partallsuker) kl. 18:00-21:00
For mer informasjon ta kontakt med:
Hjelpekorps
Leder Mats Holthe. Tlf: 95757572
Operativ leder Mats Soli. Tlf: 92825652
Admis/NK Jo Are Eldevik. Tlf: 95095561
E-post: ledergrkh@gmail.com
Vakttelefon til hjelpekorpset: 99 55 13 10
Hjelpekorps: Mer informasjon
Internasjonal Kvinnegruppe er en åpen møteplass for jenter og kvinner i alle aldre for hyggelig samvær og ulike aktiviteter i Røde Kors blokka i Heimdalsgate 1
Sammen har vi aktiviteter som mat- og kakelaging, variert håndarbeide og turer i skogen. Kvinnegruppa er en åpen møteplass for minoritet- og majoritetskvinner i lokalsamfunnet, hvor vi kan møtes og bli bedre kjent med hverandre og hverandres kulturer. Er du kvinne, har du lyst til å møte andre kvinner, vil du komme deg ut blant andre, da er du velkommen sammen med oss. Kanskje har også noe du vil lære oss, slik som vi kan lære våre ting til deg.
Vi møtes hver torsdag fra kl.18.00-20.00. Ingen påmelding, bare møt opp.
Leder for Internasjonal Kvinnegruppe er Live Ulven
Tlf: 940 19 483
Norsktrening er et supplement til den formelle norskundervisningen og er et tilbud til alle som ønsker å lære seg norsk.
Det er et lavterskeltilbudder deltakerne får mulighet til å praktisere og utvikle det de har lært i undervisningen- og bli kjent med frivillige i lokalmiljøet. Norsktreningen gir deltakerne mulighet til å utvikle sine norskferdigheter i trygge og uformelle rammer og gir dem hjelp og støtte i forhold til den formelle norskundervisningen. Det bygger nettverk og gir deltakerne mulighet til å bli kjent med andre fra eget nærmiljø. De fleste frivillige er etnisk norske, men flere med innvandrerbakgrunn er også med. Og det er mennesker med forskjellig bakgrunn og forskjellige yrker. Noen er også pensjonister.
Vi har et godt samarbeid med IB linjen ved Gjøvik Videregående skole og får flere av våre frivillige herfra.
Norsktreningen foregår hver tirsdag etter skoletid mellom 14.30 og 16.30 på Gjøvik Læringssenter på Kallerud, Teknologiveien 8
Vil du bli frivillig?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Norsktrening Berit Eri Jensssen
Tlf: 469 58 889
Det er ingen påmelding for deltakerne, det er bare å møte opp.
Norsktrening: Mer informasjon
Er et spennende fritidstilbud som gir ungdommer mellom 13 og 17 år kunnskap om førstehjelp og ferdsel i natur. Det er en fin arena for dem som ønsker et spennende og aktivt fritidstilbud.
Oppmøte: 18:00-21:00
Annenhver onsdag (ulike uker)
Frivilligsentralen i Sørbyen
Adresse: Kalkvegen 9, Gjøvik
Vei inn i Hjelpekorpset
Hva som skjer av aktiviteter er mye opp til deltakerne, fordi RØFF først og fremst drives av ungdommene selv. Det er selvsagt voksne veiledere som hjelper til, men det er ungdommene som bestemmer hva RØFF skal være.
Mange RØFF-ere rekrutteres til Hjelpekorpset når de blir 18 år.
Vi trenger flere veiledere
Vi oppfordrer derfor alle som ønsker å bidra til å gjøre RØFF enda bedre, om å ta kontakt! Det er en fordel med erfaring innen friluftsliv, idrett eller noe annet relevant, men ikke et krav.
Du får selvfølgelig opplæring gjennom Røde Kors.
Vil du vite mer?
Eller ta kontakt med vår frivilligkoordinator:
Cathrine Berger
Tlf.: 481 01 481
cathrine.berger@redcross.no
Sy- og strikkegruppa ble startet for å kunne gi flykningerkvinner et aktivitetstilbud, men er nå åpen for alle som er nysgjerrige. Hovedfokuset vårt er reparasjon og gjenbruk og her lærer du å strikke med og uten oppskrift, blir kjent med symaskina og hvordan bruke den.
I tillegg har vi sosiale treff, som turer i skogen, informasjonsmøter om ulike temaer, mat, musikk og dans.
Er du nysgjerrig eller ønsker å bli frivillig? Ta kontakt med aktivitetsleder:
Sheneh Dehghan på tlf.: 901 07 399
Alle ungdommer trenger fritidsaktiviteter der de kan være seg selv og oppleve felleskap og tilhørighet.
Gjennom å organisere sosiale Treffpunkt bidrar Røde Kors til sosial inkludering og gode inkluderingsprosesser blant ungdom i deres lokalsamfunn. Våre Treffpunkt er av, for og med ungdom.
Ungdomsklubben
Er satt på pause pga. mangel på frivillige.
Er for alle mellom 13 og 17 år, som ønsker et trygt og gøyalt sted å være. Ungdomsklubben har blant annet billiard, bordtennis, konsoller og mye mer.
Det tilbys også et måltid i løpet av kvelden.
Hver fredag 19:00-23:00
Adresse: Kalkvegen 9, Gjøvik
Vil du bli frivillig?
På ungdomsklubben må du være minst 15 år for å bli frivillig. Vi har ingen øvre aldersgrense.
Vil du vite mer?
Ta kontakt med vår frivilligkoordinator:
Cathrine Berger
Tlf: 481 01 481
cathrine.berger@redcross.no
Å sitte i fengsel innebærer ensomhet og isolasjon. Den innsatte er låst inne, utestengt fra resten av samfunnet. Mange sliter med psykiske problemer. Gjennom å besøke innsatte i fengsel får den innsatte noen å dele tankene sine med, en nøytral samtalepartner som ikke fordømmer. Den fortrolige samtalen på cella eller besøksrommet er kjernen i Besøk til innsatte i fengsel. Fire ganger i året arrangeres det felles hyggekveld for de innsatte, med servering av mat, bingo og underholdning.
Vil du bli frivillig?
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for visitortjenesten i fengsel:
Rakel Ødegaard
E-post: rakelborresen@gmail.com
Tlf: 953 65 997
Visitor - besøk til innsatte i fengsel: Mer informasjon
Vitnestøtte er et samarbeid med tingretten i Gjøvik. Vitnestøtte er en frivillig, nøytral, uavhengig person som er medmenneske og støtte for den som er innkalt til en rettsak. Det er ikke den konkrete rettsaken som er i fokus men alt rundt, hvordan rettsalen er innredet, hvem som sitter hvor, hvem som er aktor, forsvarer eller dommer og hva som skal skje.
Aktiviteten foregår på dagtid og den frivillige melder seg på en turnusliste.
Vil du bli frivillig?
For mer informasjon ta kontakt med Nicholay Solberg: 467 61 642
Vitnestøtte: Mer informasjon