Fjelllandskap med langrennsløper som går tur i strålende sol. Vis bildetekst
Langrenn, slalom, aking og kos i sola var bare noen av ingrediensene i løpet av de fire dagene på Ferie for alle.

Vinterferie for alle

Det er ikke helt lett å vite hvem som stråler mest - sola eller barna som leker i den glitrende snøen på Gaustablikk.

- Vi snakket sammen i går og ble venner med en gang! Vi var de første som ble venner her, utbryter Nick på 6 år og ser bort på sin nye venn Aron (8) som holder på å ta på seg slalåmutstyret utenfor Gaustatoppen Sportell.

Fint besøk på leir

De to gutta er blitt faste slalåmkompiser på Ferie for alle og er nesten umulige å få ut av bakken på slutten av dagen. Mammaene deres har også fått en god tone og nå gjør de seg klare for en dag sammen i solskinnet. 

To gutter står utenfor et hotell i fullt slalomutstyr.
Nick og Aron ble bestevenner allerede første dagen på Ferie for alle

Vi er på Gaustatoppen Sportell. Telemark Røde Kors har leid hele hotellet. Opp og ned trappene løper det barneflokker. Noen er i full gang med å kle på seg, mens andre har det mer morsomt med å leke gjemsel med sine nye venner. De gjemmer seg for foreldrene sine.  

I resepsjonsområdet haler og drar foreldre i store slalåmsko og retter på solbriller eller passer på at vottene er godt forseglet for at ikke snøen skal snike seg inn under leken.

Et geiteminne

Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene og Røde Kors tilbyr ferieopphold i alle skolens ferier. Gjennom Ferie for alle får familier med svak økonomi tilbud om en aktiv ferieopplevelse for hele familien.

- Jeg gruer meg til jeg må dra hjem, for jeg har blitt kjent med så mange nye folk og fått stått på slalåm, sier en av gjestene siste dagen. 

Deltakerne på vinterferien er blitt meldt på via miljøterapeuter på skolen, helsesykepleier, nav eller det offentlige hjelpeapparatet og vil du og familien din delta, ta kontakt med din nærmeste påmelder.

Mer om Ferie for alle

Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier som har lav inntekt over tid. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene. De har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter ferien.

Vil du delta eller kjenner du noen som burde få delta? Vi har opphold i påskeferien og sommerferien og påmeldere kan melde på familier her

En dame med hijab går på langrennski
Hanen har bodd 24 år i Norge, men terskelen har vært høy for å dra på skitur. Hun visste ikke engang hvordan hun skulle starte. Selv om det var vanskelig, syns hun det var gøy å få prøve.
En mann i Røde Kors-klær ser ut over snølandskap.
Thor Inge Sveinsvoll er president i Norges Røde Kors og kom en tur innom for å hilse på alle gjestene og de frivillige.
En mann og noen barn aker.
Det nydelige været gjorde at vi kunne være ute hele dagen. Aking var en populær aktivitet, både blant barna og de voksne.
Tre jenter sitter ved et bord og prater og tegner
Selja, Rimas og Maiken koser seg inne på hotellet etter en lang dag i bakkene.
Tre barn sitter ved to høye bord i en restaurant med hver sin brus.
Søsknene Naim, Roz og Siad venter tålmodige på kveldsmat.
En mor og to jenter sitter og spiller memo-spill
Det er deilig å slappe av med litt spilling på kvelden etter en lang dag ute.