Et barn holder en baby på armen og smiler

10 måter du kan bidra på i dag

Lyst til å gjøre en forskjell? Her er 10 enkle ting du kan gjøre i dag for å hjelpe andre og bidra til en bedre verden.

1. Gi bort klær du ikke bruker lenger

Tøy som bare ligger i skapet ditt uten å bli brukt, kan bli til viktige verdier for Røde Kors. Vi tar imot alt av tøy og tekstiler, både fint og godt brukt. Enslige sokker, hullete laken, håndklær, gardiner og sko er også midt i blinken – alt kan omsettes til humanitært arbeid.

Her finner du innsamlingsbokser og her kan du bestille henting av tøy hjemme.

Klær på stativ

2. Gi en gave til noe hjertet ditt banker for

Ved å gi et lite bidrag kan du hjelpe sårbare barn og unge i Norge, ensomme eldre eller ofre for krig og konflikt. Eller noe helt annet. Hver eneste gave har stor betydning.

Du kan enkelt gi en donasjon eller bli fast giver her. Du kan også vippse valgfritt beløp til 2272.

Gutter i teppe

3. Start din egen innsamling

Lurer du på hva du skal ønske deg til bursdag eller jul? Eller bare lyst til å samle inn penger til noen som trenger det?

Lag din egen innsamlingsaksjon på Facebook der du ønsker deg bidrag til Røde Kors i julegave. Sett et mål, for eksempel 2000 kroner, så er det moro å følge med på aksjonen din. Gå inn på Facebook-siden til Røde Kors og klikk på «Opprett innsamlingsaksjon». Pengene brukes til å hjelpe mennesker i nød over hele verden.

Søsken i Sør-Sudan

4. Trykk på panteknappen

Alle vet at vi bidrar positivt til miljøet når vi panter flasker. Ved å bli med i Pantelotteriet gjør du også en ekstra innsats for mennesker som trenger det. I tillegg kan du vinne penger selv. Et Kinderegg altså!

Trykk på panteknappen neste gang du er i butikken og panter flasker! Da støtter du Røde Kors´ arbeid både nasjonalt og i ditt lokalmiljø.

Finsekurset_900x360

5. Lær deg å redde liv

Hva gjør du om noen faller om, får hjertestans eller skader seg? Du kan redde liv hvis du kan førstehjelp. Meld deg på et kurs der du bor og få gode råd her.

6. Del budskapet

Her er en superenkel måte å hjelpe på! Gå til din foretrukne sosiale plattform, følg en organisasjon du liker, delta i samtalen og del postene deres. Du finner Røde Kors på Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube og Snapchat.

7. Bli frivillig

Halvparten av alle nordmenn engasjerer seg i frivillig arbeid – det betyr mye for både enkeltmennesker og samfunnet. Du kan bidra på utallige måter, fra å besøke eldre og hjelpe barn med lekser til å bli med i Hjelpekorpset. Se alle mulighetene her.

Frivillig og barn på akebrett

8. Smil og vær et vennlig ansikt

Du kan forandre dagen til noen kun ved å smile, si hei eller spørre hvordan det går. Kjente og vennlige fjes på gata, kafeen eller jobben gjør at du opplever fellesskap og kjenner deg trygg. Bare prøv!

Smil malt på vegg

9. Bli blodgiver

Du kan redde liv ved å gi blod. Takket være blodgivere kan tusenvis av nordmenn hvert år overleve sykdommer som kreft, kompliserte fødsler, store ulykker og brannskader. Meld deg som blodgiver i dag. Hver dråpe teller!

Mann gir blod

10. Vær grei på nettet

Bruk sosiale medier og nettverket ditt til å gjøre verden bedre. Bidra til en saklig og vennlig tone i diskusjoner og fremsnakk folk som fortjener det.

Mange sliter i hverdagen med ensomhet og isolasjon. Ser du noen på nettet som kanskje strever og trenger hjelp – ikke nøl med å rekke ut en hånd. Er de under 18 år, kan du tipse om samtaletilbudet Kors på halsen.

Vi håper du fant noe på listen du fikk lyst til å gjøre. Husk at alle små, gode gjerninger sammen bidrar til å forandre verden.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler