ebanner_henry_rodekors_1600px

Henry - førstehjelp for barnehagebarn

Henry – førstehjelp for barnehagebarn er et pedagogisk læringsopplegg utviklet for barn mellom 3-6 år. Målet er å lære de eldste barna i barnehagen om førstehjelp.

Henry er uheldig. Han faller ned fra treet, får kul i hodet, skjærer seg, klemmer hånden sin og får skrubbsår på kneet. Målet med dukken er å lære barn hva vi kan gjøre for å hjelpe Henry, hvem som skal hjelpe han og hvor vi ringer. 

Røde Kors har allerede sendt ut Henry-sett til over halvparten av landets barnehager. 

Med støtte fra Gjensidigestiftelsen har vi nå fått inn 1820 nye sett for utdeling, slik at Røde Kors kan fortsette arbeidet med å gi barn muligheten til å lære førstehjelp.

Ta kontakt med Røde Kors i ditt fylke/distrikt for å få tilsendt et Henry-sett til din barnehage. Finn din lokalforening, eller ta kontakt på e-post henry@redcross.no eller Henrys Facebook-side

Søk opp din lokalforening

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  Henry-førstehjelp for barnehagebarn er nå del av den nasjonale førstehjelpsdugnaden «Sammen redder vi liv». Les mer om nasjonal dugnad HER

  Innhold i Henry-settet

  Henry-settet inneholder en Henry-dukke, en liten førstehjelpssekk, et pedagogisk veiledningshefte, en minnepinne med musikk og en flipover med illustrasjoner av Henrys uhell. Disse kan brukes når voksne og barn drøfter hva som har skjedd med Henry. På denne måten kan personalet i barnehagen legge inn førstehjelp som en del av det pedagogiske opplegget i barnehagen. 

  Målsetningen med læringsopplegget

  Målet vårt med Henry-prosjektet er å øke barns bevissthet om, kjennskap til og interesse for førstehjelp. Samtidig handler det om å utvikle omsorgsevne, ansvar og hjelpevilje hos barna og å spre kunnskap om Røde Kors' kjerneverdier som humanitet og nøytralitet. Ideen om at selv små barn kan ta ansvar, vise omsorg og hente hjelp er en viktig del av Henry-opplegget.

  Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler