Hjelpekorpsbladet 3-2022

Årets tredje utgave av hjelpekorpsbladet. Nå er sommerberedskapen vel gjennomført, og høsten er godt i gang med mye aktivitet planlagt.

I helgen ble båten «Bjørgvin» døpt i Bergen, og NM for hjelpekorps på Gålå var en stor suksess.

I Hjelpekorpsbladet kan du denne gangen lese hvem som vant NM, om arbeidet til ressursgruppe drone og om den nye båten som skal frekventere kyst og fjord mellom Stord i sør og Askvoll i nord.

I tillegg kan du lese hvordan nye digitale verktøy fører til et paradigmeskifte i redningstjenesten og hvordan emblemene våre skal brukes og ikke brukes.

God lesing!

Fem forsøk måtte til, men så knuste endelig Champagne-flasken i skroget på RC «Bjørgvin». Den splitter nye Røde Kors-båten ble døpt med stor fest på Møhlenpris i Bergen første lørdagen i september.
I helga har jeg gjort noe jeg nesten hadde glemt gleden ved, selv om det var trettende gang. Jeg har vært på NM for Hjelpekorps, vært en av mange med hjerte for hjelpekorpslivet samlet på ett sted.
Første helgen i september skjedde endelig det vi har ventet på så lenge – NM for hjelpekorps 2022. I nesten tre år har hjelpekorpset gledet seg til dette, og forventningene innfridde.