
Bærum Røde Kors
Bærum Røde Kors har nærmere 5.000 medlemmer og 800 aktive frivillige som årlig gjennomfører mer enn 100 000 treff med enkeltmennesker fordelt på våre 22 aktiviteter.
- Adresse
- Elias Smiths vei 1, 1337 SANDVIKA
- Telefon
- 67806100
- E-post
- baerum@redcross.no
- Nestleder
- Hans Olav Sandbakken
- Leder
- Inger Marit Haenel Borch
Velkommen
Løkkegården
Bærum Røde Kors administrerer Røde Kors-huset «Løkkegården» i Sandvika sentrum, med tilhørende humanitære aktiviteter drevet av både Røde Kors og i samarbeid med andre.
Resepsjonen er nå stengt, sentralbordet er bemannet fra klokken 10.00 -14.00.
Bærum Røde Kors sitt organisasjonsnummer er: 971 259 132
Aktiviteter i Bærum
Resepsjonen er nå stengt ned på huset.
Resepsjonen er Røde Kors sitt fjes utad i Bærum, og er en svært viktig brikke for at besøkende, brukere, frivillige og samarbeidspartnere skal føle seg velkommen og få den informasjonen som de ønsker av oss.
Resepsjonen er nå stengt, sentralbordet er bemannet fra klokken 10.00 -14.00.
Du tilbys god opplæring så du blir trygg i rollen som resepsjonist på Røde Kors huset.
Vi trenger flere vikarer!🙂
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg må frivillige i resepsjonen ta hjertestarterkurs. Kursene tas så fort du har anledning og innen ditt første år som frivillig.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon, send en e-post til;
Leder for aktiviteten resepsjon May-Britt Halvorsen: maybritt.halvorsen@rodekors.org
Aktivitetsgruppen Flerkultur arrangerer turer og samlinger for deltakere og frivillige i Bærum Røde Kors Flerkultur
Aktivitetsgruppen Flerkultur arrangerer turer og samlinger for deltakere og frivillige i Bærum Røde Kors Flerkultur. Gruppen setter opp månedlige aktiviteter med alt fra skidager, museumsturer til internasjonal matfest. Dette er en arena hvor frivillige og deltakere innen flerkultur i Bærum Røde Kors kan delta og bli kjent på tvers av sine aktiviteter. Aktivitetene er gratis.
Når foregår aktivitetene?
Det settes opp jevnlige aktiviteter. For nærmere informasjon send en e-post til flerkultur@baerum-redcoss.no.
Hva gjør du som frivillig i aktivitetsgruppen Flerkultur?
Frivillige i aktivitetsgruppen planlegger, arrangerer og deltar på månedlige aktiviteter gjennom året. Aktivitetsgruppens frivillige møtes en gang i måneden for å planlegge arrangementene.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige i aktivitetsgruppen temakurs migrasjon.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Har du spørsmål kan du kontakte aktivitetsgruppens leder Jan Bjerkelund på jan.bjerkelund@hotmail.com eller mobil 47 89 77 38.

Røde Kors Beredskapsvakt har som målsetting å kunne mobilisere personer som melder seg til frivillig innsats for lokalmiljøet dersom en alvorlig hendelse inntreffer.
Hva er Beredskapsvakt?
Aktiviteten beredskapsvakt har til hensikt å organisere kommunens innbyggere i forkant av en alvorlig hendelse. Røde Kors tilbyr gjennom beredskapsvakt et lokalt forankret konsept, hvor innbyggerne selv kan ta del i alvorlige situasjoner ved å hjelpe sine medmennesker med enkle og viktige oppgaver.
Bærum Røde Kors Beredskapsvakt er velorganisert og består av et godt miljø. Vi er en ressurs for lokalmiljøet under hendelse i kommunen.
Hva gjør du som frivillig beredskapsvakt?
Beredskapsvakt er et lavterskeltilbud der man forplikter seg til å avsette en kveld i året til kvalifiserende opplæring. Etter gjennomført opplæring står man på en varslingsliste og vil bli kontaktet dersom det inntreffer en situasjon der det er behov for din innsats. Oppgaver du kan bli kontaktet for kan være:
Enkel, men viktig førstehjelp (bistå helsevesenet)
- Informasjonspost ved evakuerte områder
- Informasjon rundt varsling om utvikling i ras/flom-berørte områder
- Trafikkavvikling
- Organisere transport av folk, utstyr, mat og drikke
- Utføre transportoppdrag
- Drive mottakssenter og midlertidige forlegninger, forpleining,
- Administrativt arbeid ved aksjoner som registrering og telefonering
- Omsorg for berørte i en katastrofe
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Kontakt ansvarlig for beredskapsvaktene i Bærum: mette.brenna@rodekors.org
Beredskapsvakt: Mer informasjon
Noen ganger ønsker kvinner en møteplass hvor det kun finnes andre kvinner. Dette får du på Røde Kors Damedag.
Hva er damedag?
Damedag er en uformell møteplass for damer i alle aldre. Her blir man kjent med kvinner i alle aldre, og kan utvidet sitt nettverk, lære nye språk og være med på kulturutveksling. Aktiviteten er gratis og kvinner i alle aldre er velkommen.
Når er damedag?
Damedag holder til i Røde Kors-huset i Sandvika hver tirsdag fra kl. 10.00 til kl.14.00, unntatt i skoleferier.
Hva gjør du som frivillig i damedag?
Som frivillig er du tilstede for andre kvinner og møtes for sosialt samvær og aktiviteter. Du må være over 18 år, kvinne og levere forenklet politiattest. Vi har spesielt behov for kvinner som kan strikke og/eller sy!
Damedag tar for tiden ikke inn nye frivillige, men om du ønsker kan du stå på venteliste for å bli kontaktet når det blir behov igjen.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige på damedag temakurs migrasjon.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Har du spørsmål om Damedag kan du kontakte aktivitetsleder Tore Karin Bauer på torekarin.bauer@gmail.com eller 97 73 90 71.
Har du garn eller stoff til overs?
Damedag tar gjerne imot garnrester og stoffrester! Kan leveres i resepsjonen på Røde Kors-huset i Sandvika mandag-fredag kl 9-15. Huset er også åpent utenom dette, men resepsjonen er da ubetjent. Du kan likevel sette igjen stoff og garn, bare merk posen med Damedag.
Barnas Røde Kors (BARK) er en møteplass med aktiviteter for barn i barneskolealder 6 til 13 år, og skal være en arena for sosial og kulturell inkludering. Det skal legges til rette for gode mestringsopplevelser, og barna skal kunne få nye venner og utvikle sosiale nettverk. I tillegg lærer barna om medmenneskelighet i et lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv. I Barnas Røde Kors skjer de fleste aktivitetene utendørs, og barna lærer hvordan de kan bruke nærmiljøet sitt på en trygg og aktiv måte.
Bærum Røde Kors har i 2020 opprettet BARK tilbud i nærmiljøet i Skytterdalen og Sandvika.
Hvor og når:
Søndager kl. 12-14 ute i naturen, i nærmiljøet og inne på Røde Kors huset i Sandvika. Eksempler på aktivitet: naturløype, bål, kunst og forming, tur til skøytebane, tur til biblioteket.
Hvor mye tid tar det:
Frivillige bruker ca. 3 timer annenhver uke på aktiviteten.
Opplæring:
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. Vi tilbyr også et eget Oppvekst-kurs. Alle kurs er gratis.
Kunnskap og egenskaper:
Du må like å være sammen med barn. Det er fint om du har en hobby eller interesse du kan ta med inn i aktiviteten. Vi ønsker frivillige som ser ungenes behov, er til stede i aktivitet med barna, er raus og til å stole på. Litt norskkunnskaper er ønskelig, men du trenger ikke å snakke flytende norsk. For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge kreves det fremvisning av politiattest før oppstart. Alle frivillige må være fylt 18 år.
For å vite mer om BARK i Bærum kontakt: trine.rosand@redcross.no eller nina.strom.christensen@redcross.no
Les mer om: Barnas Røde Kors.
Har du lyst til å bli kjent med en familie som har kommet til Bærum som flyktninger?
Familiekobling som er en delaktivitet av Flyktningguide er et samarbeid mellom Bærum Røde Kors og Bærum kommune, og går ut på å koble en bærumsfamilie med en familie som er kommet til Bærum som flyktninger. Høsten 2015 fikk Bærum Røde Kors og kommunen mange henvendelser fra innbyggere som ønsket å bli kjent med familier som har flyktet til Norge. De ønsket å bidra til at de nye familiene ble inkludert i lokalsamfunnet og godt kjent i sitt nye nærmiljø.
Familiene trenger å bli kjent i sitt nærmiljø, og ha gode og trygge opplevelser. De trenger nye venner og nettverk, og å få vite hva som finnes av aktiviteter i Bærum.
De familiene som allerede har blitt koblet har vært veldig fornøyde. Vi får stadig høre om positive opplevelser de har hatt sammen, og at de setter stor pris på hverandre!
«Vi har vunnet i lotto med familien vi ble koblet med. Mye latter, humor, men også alvor og gode samtaler. Er så takknemlig for å ha fått muligheten til å bli kjent med dem».
Kunne du tenke deg å bli kjent med et menneske som gir deg et annet perspektiv på livet og hverdagen? Et menneske som ønsker å lære hvordan vi lever i Norge?
Hva er flyktningguiden?
Flyktningguiden kobler flyktninger med frivillige for å gjøre overgangen til det norske samfunnet lettere. Røde Kors samarbeider med kommunene for å opprette kontakt mellom flyktninger og lokalbefolkningen.
Å være frivillig flyktningguide for et menneske som har bosatt seg i nærmiljøet ditt er en svært viktig oppgave, og en stor berikelse. Som flyktningguide kan du for eksempel få spørsmål hvor likningskontoret ligger, hva foreldre må ordne før barnas skolestart, hvor man handler billig og bra mat, eller hvor barna kan gå på fotballtrening.
Når er man flyktningguide?
Du forplikter deg til ca. 8 timer samvær i en måned over et år, for forutsigbarhet og stabilitet. Hva tiden disponeres til er opp til deg og din kobling.
Hva gjør du som frivillig flyktningguide?
Oppgaven til en flyktningguide er å orientere en flyktning om samfunnet han har bosatt seg i. Du fungerer som et bindeledd til lokalmiljøet slik at integreringen går smidigere. Den frivillige er også en støtte i hverdagen når det gjelder problemer med språk og andre forhold som oppstår når man skal tilpasse seg et nytt samfunn. Flyktningen og den frivillige finner på ting sammen som å gå på kafé, kino, fotballkamp eller liknende. Det arrangeres også felles arrangementer for alle flyktningguider og deres koblinger i Bærum Røde Kors.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige i flyktningguide temakurs migrasjon.
Flyktningguide: Mer informasjon
Norsktrening er et lavterskeltilbud der mennesker med norsk som fremmedspråk får mulighet til å øve norsk og bli en del av et sosialt miljø.
Hva er Norsktrening?
Norsktrening i regi av Bærum Røde Kors er gruppebaserte, uformelle og sosiale treff. Gruppene består av 3-4 deltakere som er på samme språknivå, og 1 frivillig norsktrener. Det legges mest vekt på muntlig norsk og dagligtale. Vårt tilbud retter seg mot deg nesten uten forkunnskaper i norsk, til deg som snakker litt norsk og til deg som ønsker å finslipe språket. Tilbudet er et supplement, ikke et alternativ til den offentlige språkopplæringen.
Når og hvor foregår Norsktrening?
Det arrangeres drop-in-grupper på Røde Kors-huset i Sandvika mandager og onsdager kl. 17.30. Vi holder på i to timer. Det er ingen påmelding, men antall plasser er begrenset. De som kommer først, får plass først.
Hva gjør du som frivillig i Norsktrening?
Alle norsktrenere må beherske flytende norsk, både skriftlig og muntlig. Forkunnskaper for øvrig er ikke et krav. Alle interesserte blir invitert til en samtale hvor du får informasjon om aktiviteten og kan spørre om alt du lurer på.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige i norsktrening temakurs migrasjon.
Før nye frivillige får egen norsktreningsgruppe tilbringer de minst tre kvelder som observatør på grupper på ulikt språknivå, ledet av erfarne språktrenere. Det avholdes også en egen totimers introduksjonssamling for nye trenere. Videre arrangeres det hvert semester temakveld med erfaringsutveksling for norsktrenerne.
Ønsker du å bli frivillig eller lurer på noe om Norsktreningen?
Kontakt koordinator Nina Strøm Christensen på nina.strom.christensen@redcross.no eller på tlf 93 43 19 61
Vil du trene norsk med norstalende frivillige fra din egen stue? Da kan du bli med på vårt norsktreningstilbud på nett!
Bli med på digital norsktrening
Nå som vi ikke har anledning til å gjennomføre fysisk norsktrening på grunn av koronarestriksjonene har vi nå digital norsktrening hver mandag og onsdag kl 17.30. Møt oss i digitale rom på språknivå 1-3, og prat norsk med våre frivillige i én time. Lag deg en kopp kaffe/te, og øv på ditt nye språk sammen med andre i små grupper, og frivillige fra Røde Kors.
Tid og "sted"
Kl 17.30-18.30 hver mandag og onsdag. Linker legges ut på Facebooksiden Norsktrening Bærum Røde Kors.
Norskundervisning er et tilbud til kvinner som trenger hjelp til å lære grunnleggende norsk skriftlig og muntlig. Undervisningen foregår i plenum og mindre grupper.
Når er Norskundervisning?
Undervising holder til i Røde Kors-huset i Sandvika hver torsdag fra kl. 10.30 til kl.13.30, unntatt i skoleferier.
Hva gjør du som frivillig i Norskundervisning?
Som frivillig er du tilstede og hjelper en-til-en og underviser i mindre grupper. Gruppene er inndelt etter nivå. Undervisningen følger lærebøkene "På vei", "Hei!" og "Stein på stein". Det kreves ikke pedagogisk kompetanse, men det kan være en fordel.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige på norskundervisning for kvinner temakurs migrasjon.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Har du spørsmål om Norskundervisning for kvinner kan du kontakte aktivitetsleder Liv Gamre på liv.gamre@gmail.com.
Hva er Fredagstreff med barn?
Fredagstreff med barn er en hyggelig og sosial møteplass for barn med foreldre eller andre som passer barnet. 1. etasje på Røde Kors-huset er tilrettelagt for småbarnslek og det serveres enkel gratis lunsj.
Når foregår Fredagstreff med barn?
Fredagstreff med barn holder til på Røde Kors-huset i Sandvika hver fredag fra kl 10 -14
Hva gjør du som frivillig i Fredagstreff med barn?
Frivillige på Fredagstreff med barn har ansvar for å skape en hyggelig og inkluderende møteplass for barn og voksne som deltar på møteplassen. Som frivillig bidrar du til å gjøre lokalene klare til småbarnslek, forberede lunsj for deltakerne og rydde etter aktiviteten.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp.
Frivillige som skal jobbe med barn må også fremvise politiattest før oppstart.
Informasjon om aktiviteten
For å vite mer om Fredagstreff med barn, kontakt: Trine Røsand, tlf: 410 13 001, e-post: trine.rosand@redcross.no
Hva er Barnehjelpen?
Barnehjelpen er en samlebetegnelse for aktivitetstilbud til barn og unge i vanskelige livssituasjoner. I Bærum arrangerer de frivillige i Barnehjelpen aktiviteter i samarbeid med Krisesenteret og Bærum kommune.
Når foregår Barnehjelpen?
Barnehjelpen i Bærum har aktiviteter flere ettermiddager i uken, samt på lørdager. De frivillige setter seg opp på vaktlister, som lages for vår- og høstsemesteret. Det er likevel mulig å starte som frivillig etter vaktlisten er satt opp, siden det kan være behov for vikarer eller ekstra frivillige om noen slutter. Mer informasjon om tidspunkt og sted får du etter du har meldt deg som frivillig. Du kan da velge tid og sted som passer for deg.
Aktivitetene som tilbys tilpasses i forhold til hvilke barn som ønsker å delta, og hva de ønsker å gjøre. Eksempler på aktiviteter er tur til Leos lekeland, kino, Teknisk museum i Oslo, etc. Disse aktivitetene skjer på en fast dag i uken.
En fast dag i uken tilbys det leksehjelp for barn på to ulike steder i kommunen. Barnehjelpens frivillige bistår da med alle fag i grunnskolen, og har ekstra fagmateriell tilgjengelig.
I tillegg har Barnehjelpen frivillige som står på en liste hos Krisesenteret for avlastning av foresatte på kveldstid eller i helger.
Hva gjør du som frivillig i Barnehjelpen?
Som frivillig i Barnehjelpen er du en voksenperson som ser barnet og gir det gode opplevelser. Alle som er med i gruppen er glad i barn og ønsker å skape en positiv hverdag for barn og unge som trenger støtte fra voksne som bryr seg. Det er minimum to frivillige med på aktiviteter og inntil tre voksne om det er fem eller flere barn med. Frivillige bør ha tilgang til bil, ettersom barna ofte hentes og tas med på aktiviteter utenfor bostedet. For å være frivillig i aktiviteter med barn og unge under 18 år, kreves det fremvisning av politiattest til Røde Kors.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige i Barnehjelpen temakurs oppvekst.
Informasjon om aktiviteten
Vil du vite mer om Barnehjelpen kan du kontakte leder Vanja Hellevik på vanja.hellevik@rodekors.org eller tlf. 947 98 125.
Hva er Besøkstjenesten?
Besøkstjenesten er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre. Besøkstjenesten i Bærum består av flere forskjellige aktiviteter:
- Besøksvenn én-til-én hos hjemmeboende eller på institusjon
- Ukentlige gruppeaktiviteter på institusjon, f.eks. sang, quiz, høytlesning, vaffelsteking, trim, samtaler, turgåing, osv. - mulighetene er mange!
- Besøksvenn med hund på institusjon
- Tralletjeneste med kiosktralle, velværetralle og boktralle på institusjoner og sykehus
- Årlige bløtkakefester og busstur for beboere på institusjon
Når foregår besøkstjenesten?
Én-til-én-besøkene varierer fra en gang i uken til en gang i måneden, både hyppighet og form avgjøres av besøksvennen og den som får besøk. Det vanligste er å besøke 1-2 timer på et fast tidspunkt, enten ukentlig eller annenhver uke.
Besøksvenner som arrangerer gruppeaktiviteter gjør gjerne dette fast en gang i uken eller annenhver uke. I tillegg arrangerer frivillige i Besøkstjenesten felles sosiale arrangementer som bløtkakefester og bussturer.
Hva gjør du som frivillig i besøkstjenesten?
Som frivillig i Besøkstjenesten er du først og fremst en samtalepartner og støtte for mennesker som ønsker mer kontakt og tid med andre. Alle over 18 år kan bli besøksvenn, vi har behov for alle slags mennesker! Hva dere gjør sammen og når er opp til dere.
Som besøksvenn forventes det at du kan avse 1-2 timer i uken eller annenhver uke, i minst 6 måneder. Dette er for å sikre de som får besøk en viss forutsigbarhet i hverdagen.
Besøkstjenesten har også behov for frivillige til å organisere selve tjenesten; intervju nye frivillige, kartlegge hjemmeboende søkere og være gruppeledere for eksisterende besøksvenner. Det er mange ulike oppgaver som kan gjøres, og vi finner noe som passer for den enkelte frivillige.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige i Besøkstjenesten temakurs besøkstjeneste. Nye frivillige i Besøkstjenesten blir invitert til en samtale med sin gruppeleder, for å finne et passende oppdrag.
Frivillige blir også invitert til temakvelder og samlinger i løpet av året, både i Bærum, Oslo og Akershus.
Du kan følge Besøkstjenesten på Facebook her
Henvendelser ang. Besøkstjenesten kan rettes til Trine Røsand, tlf: 41013001, trine.rosand@redcross.no
Ønsker du en besøksvenn?
Skjemaet kan leveres:
- I resepsjonen på Røde Kors huset i Sandvika
- Per post til Bærum Røde Kors v/Trine Røsand, Pb. 419, 1302 Sandvika
I 2010 begynte vi med aktiviteten Besøksvenn med hund i Bærum Røde Kors, og i dag er vi 12 aktive besøksvenner med hund. Vi trenger flere så meld gjerne din interesse!
Hva er en besøksvenn med hund?
Besøksvenn med hund er et medmenneske med en kose- og klappehund som går på besøk på institusjon, til hjemmeboende eller på tur i snitt en gang hver 2. uke i 45 - 60 minutter.
Hvor ofte går man på besøk med hund?
Man går på besøk en gang i uken eller en gang annenhver uke etter avtale med institusjonen eller den hjemmeboende. Besøket varer i 45 - 60 minutter hvis man ikke er ute og går tur med en beboer, da bruker man gjerne lenger tid.
Hva gjør du som frivillig besøksvenn med hund?
Det er flere måter vi er besøksvenn med hund på. Man kan besøke en beboer i hennes/ hans leilighet på institusjon eller hjemmeboende. Man kan besøke en fast gruppe beboere på en institusjon over en kopp kaffe i en liten stue. Man kan besøke institusjonen og alle som har lyst til å være med på Hundebesøket kommer til en større stue. Man kan gå tur med en/ to faste beboere hvis det er pent vær eller drikke kaffe på beboerens rom.
Vi besøker gjerne tidligere hundeeiere som savner en hund å kose med. Vi prater sammen og samles om hunden. Kontakten med hund har vist seg å ha en positiv helsemessig effekt.
Hvilken opplæring får du?
I tillegg til den tradisjonelle opplæringen for besøksvenner er det en forhåndsvurdering av ekvipasjen samt intervju av eieren på ca. 20 min og et infomøte på ca. 30 min. Om ekvipasjen er egnet så er det et hundekurs som går over to helger (lørdag og søndag). Man må kunne møte begge helgene. Kurset er gratis for deltakerne. På kurset lærer man om hunden som besøkshund, hundens språk, helse, hundevelferd, vern av hunden i tjeneste, gjennomgang av grunnleggende lydighet, relasjoner mellom hund og fører, trening med fysiske hjelpemidler som f.eks krykker, rullator, rullestol m.m og hvordan man organiserer et hundebesøk.
Hunden må være minst 2 år og maks 9 år. Hundens egnethet som besøkshund blir vurdert av en instruktør(er) på hundekurset.
Ønsker du å søke om besøksvenn med hund eller mer informasjon?
Ta kontakt med Kjersti Rød Rypdal på KjerstiRod.Rypdal@wartsila.com eller 416 79 199
Ønsker du å bli frivillig besøksvenn med hund?
Registrer deg på denne siden og gi beskjed når du blir kontaktet at du ønsker å bli besøksvenn med hund.
Fellesverket er en åpen og multikulturell møteplass for ungdommer mellom 15 og 25 år
Her kan du komme henge, prate, chille og spille biljard, fossball, bordtennis og Playstation…
… eller du kan være med på våre aktiviteter.
Åpen kafè
Hver tirsdag og torsdag mellom 15:00 og 18:00 er kafèen åpen med gratis matservering. Kafèen drives av ungdom på arbeidstrening – kanskje du har lyst på en praksisplass?
Leksehjelp
Hver tirsdag og torsdag mellom 16:00 og 19:00 er det leksehjelp for elever i ungdoms- og videregående skole. Du møter flinke og motiverte lærere som gjerne vil hjelpe deg.
Kompis-kveld
Hver tirsdag fra klokken 18:00 arrangerer Røde Kors Ungdom morsomme og sosiale aktiviteter – enten på Fellesverket eller ute. Målet med Kompis-kveldene er å gjøre morsomme aktiviteter med nye mennesker, lære språk og bli kjent med andre kulturer.
Jentekveld
Torsdager fra klokken 18:00 er det også kompiskveld med ulike aktiviteter – men kun for jenter.
Gatemegling
Vi arrangerer jevnlige kurs i Gatemegling. Kursene går over seks kvelder og du får lære å håndtere egne og andres konflikter på en ikke-voldelig og konstruktiv måte.
Hva innebærer det å være frivillig på Fellesverket?
Som alle andre aktiviteter i Røde Kors drives huset av frivilligheten. Her er det trygge voksne som liker å engasjere seg i arbeidet for og med ungdom. De voksne bidrar til å skape et sted der unge kan føle seg som hjemme og velkomne i Sandvika. Det er et stadig behov for flere frivillige. Vi ønsker frivillige som kan bidra i økter på 4 timer minimum annenhver uke.
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. Frivillige i Fellesverket får også kurs tilpasset oppvekst og ungdom.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Ønsker du å bli frivillig eller lurer på noe om Fellesverket kan du kontakte prosjektleder Cathrine Elger på cathrine.elger@redcross.no eller 41 28 88 48.
Røde Kors Ungdom har humanitære tiltak og aktiviteter rettet mot ungdom mellom 13 og 30 år.
Hva gjør Røde Kors Ungdom?
Røde Kors Ungdom legger til rette for åpne og inkluderende møteplasser for ungdommer. Det skal være en plass hvor folk kan treffes og finne på ting uten at det krever penger eller spesielle evner.
På landsbasis arbeider Røde Kors Ungdom også med seksualopplysning, internasjonal utveksling, kampanjer, beredskap, og rollespillene "på flukt" og "krigens regler" Du kan lese mer om Røde Kors Ungdoms landsdekkende aktiviteter på denne siden.
Hva gjør du som frivillig?
Frivillige i Røde Kors Ungdom arrangerer og deltar på aktiviteter og fasiliteterer for inkluderende møteplasser for andre unge i lokalmiljøet. Du blir et nettverk, sosial støtte og samtalepartner for andre unge på din egen alder.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får frivillige grunnkurs for Røde Kors ungdom.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Ta kontakt med Cathrine Elger, tlf: 412 88 848, epost: cathrine.elger@redcross.no
Røde Kors Ungdom: Mer informasjon
Jentekveld er en sosial møteplass for jenter mellom 13 og 20 år. Her kan de bli kjent, skape nettverk, og bli lettere integrert i det norske samfunn.
Hva er jentekveld?
Jentekveld bidrar til å motarbeide fordommer mot mennesker med en annen kulturell bakgrunn. Jentegruppen tilbyr et trygt, hyggelig, lærerikt og underholdende miljø for jenter. I begynnelsen av hvert semester blir det satt opp et program med aktiviteter som vi gjør på jentekveld. Aktivitetene på jentekveld kan blant annet være bowling, kino, matkveld, quiz- og spillkveld, filmkveld, kulturkveld, verksteder osv. Alle aktiviteter er gratis, og alle jenter mellom 13 og 20 år er hjertelig velkommen til å være med!
Når foregår jentekveld?
Jentekveld er en del av Fellseverket, og arrangeres på Røde Kors huset i Sandvika hver torsdag fra kl. 18-20 (utenom fellesferier). De gangene det arrangeres aktiviteter utenfor Røde Kors huset, vil informasjon legges ut på vår facebook side (BRK jentekveld i Bærum). Du trenger ikke å melde deg på for å være med på jentekveld, det er bare å møte opp!
Hva gjør du som frivillig i jentekveld?
Frivillige arrangerer aktiviteter, er samtalepartnere og sosial støtte.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. Som frivillig på Jentekveld kan du i tillegg ta Grunnkurs Røde Kors Ungdom og Temakurs Migrasjon.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Kontakt koordinator Cathrine Elger på tlf 412 88 848, cathrine.elger@redcross.no
Trenger du hjelp med skolearbeid, eller ønsker du et hyggelig sted å gjøre lekser – alene eller sammen med venner? Da er du velkommen til leksehjelp hos Bærum Røde Kors.
Leksehjelpen er for elever på videregående- og ungdomsskolenivå, og vi har frivillige leksehjelpere med høy kompetanse innen norsk, språkfag, realfag, samfunnsfag og enkelte yrkesfag, som er klare til å hjelpe deg. Ta med dine bøker, PC og lekseplaner! De frivillige har tid til å hjelpe hver enkelt elev i en en-til-en situasjon, så du opplever mestring og blir motivert. Vi starter opp i uke 37 og holder på hele skoleåret, unntatt skoleferiene.
Når foregår leksehjelpen?
- Tirsdag 16:00 – 19:00 Røde Kors-huset i Sandvika
- Torsdag 16:00 – 19:00 Røde Kors-huset i Sandvika
"Jeg har vært i Røde Kors i lang tid, og jeg stortrives. Jeg får hjelp i mange fag, alt fra realfag til historie. Vi får stort utbytte og lærerne kjempe snille som kan hjelpe i alle fag." - Farisal Safi
"Det å komme på leksehjelpen er nyttig for skole progresjonen. Det er umulig å vite alt, når man er på leksehjelp lærer man alltid noe nytt. Man får mye kunnskap og alltid svar på det man trenger. Det er mange flinke og engasjerte lærere som underviser i alle fag. De er alltid her for deg når det trengs." - Thuri Kugan
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg får leksehjelpere i Røde Kors et eget leksehjelpskurs.
Ønsker du mer informasjon?
Vil du bli med på leksehjelpen som deltaker eller frivillig kan du kontakte aktivitetsleder for leksehjelp i Bærum Røde Kors;
Kristin Groth på kristinrgroth@gmail.com
Leksehjelp: Mer informasjon
Røde Kors Hjelpekorps er den største frivillige aktøren innen den norske redningstjenesten. Røde Kors Hjelpekorps har mange tusen frivillige over hele landet.
Vårt hjelpekorps består av flere engasjerte medlemmer, hvor de fleste er utrykningsklare. Vi har alltid behov for nye, aktive medlemmer. Hvert år arrangerer vi førstehjelp og redningskurs for eksisterende og nye medlemmer.
Som operativt medlem i hjelpekorpset, har du mulighet til å delta på fagmøter. Her trenes det i kart og kompass, førstehjelp, bruk av samband og bruk av kjøretøy. I tillegg har vi korpsmøte med sosial aktivitet, informasjon og foredrag. De fleste møtene er på Røde Kors-huset vårt.
Vi har en rekke kurs på flere nivåer. Bl.a. Lederkurs, sambandskurs, kurs for ambulansepersonell, vannredningskurs, instruktørkurs, sminkekurs og kurs innen Røde Kors teori.
Som hjelpekorps er vi i beredskap 24 timer i døgnet, og rykker ut på 30 minutter om noen skulle trenge oss.
Frivillig i Hjelpekorpset
Som frivillig i Røde Kors Hjelpekorps blir du med i en åpen og inkluderende organisasjon. Du vil få opplæring og veiledning, bevis for dine opparbeidede kompetanser, samt muligheter for å drive med aktiviteter tilpasset din tid, ditt nivå og dine interesser. Hjelpekorpsene har også egne lokaler til opplæring, daglig drift og sosiale aktiviteter. Det forventes at du er villig til å forplikte deg til det frivillige arbeide du ønsker å utføre. Du må kunne møte medmennesker med respekt, og være beredt til å yte hjelp og støtte med utgangspunkt i egne forutsetninger i en krisesituasjon.
For å være med på leteaksjoner må du være fylt 18 år.
Har du spørsmål eller vil bli med i Hjelpekorpset?
Kontakt Hjelpekorpset på frivilligkontakt@baerumrkh.no
Hjelpekorpset: Mer informasjon
Alle frivillige i Røde Kors skal få den opplæringen de trenger for å føle seg trygge i sin rolle som frivillig. Gode kurs er viktig for at frivillige har den kompetanser de trenger, og for at deltagere vet hva de kan forvente av en frivillig i Røde Kors-aktiviteter. Kursholdere og kursverter har ansvar for det generelle kurstilbudet som tilbys alle våre frivillige.
Hva gjør en frivillig?
De frivillige gjør ulike oppgaver, avhenging om de ønsker å holde kurs selv, eller være med i organiseringen av kurs. Kursholderne har ansvar for selve gjennomføring av kurset, mens kursverten bistår med planlegging i forkant og praktisk hjelp under selve kurset.
Hva kreves for å bli frivillig:
Som kursholder må du like å snakke til forsamlinger! For mange frivillige er kursene det første møtet med organisasjonen, så det er en fordel å være en trygg og troverdig representant for Røde Kors. Vi ser spesielt etter frivillige som kjenner til andre deler av organisasjonen fra før.
Som kursvert må du like å organisere og det er en fordel om du har litt erfaring fra Røde Kors fra før. Denne rollen kan tilpasses den enkelte, og vi tar også imot kursverter med lavt norsknivå som ønsker å være frivillig i Røde Kors.
Tidsbruk:
Vi ønsker at alle kursholdere skal holde to kurs i halvåret, og de aller fleste kurs går på kveldstid eller i helg. Kursverter forventes også å kunne organisere og bistå på to kurs i halvåret. I tillegg ønsker vi at du deltar på et felles møte for alle kursholdere og kursverter.
Røde Kors tilbyr, som eneste humanitære organisasjon i Norge, besøk på humanitært grunnlag til innsatte i fengsler. Bærum har opp til 30 visitorer i Ila fengsel.
Hva er visitortjenesten?
Gjennom Røde Kors visitortjeneste får innsatte noen å dele tankene sine med, en nøytral samtalepartner som ikke fordømmer. Den fortrolige samtalen på cella eller besøksrommet er kjernen i visitortjenesten. Røde Kors prioriterer de mest ensomme av de innsatte og visitorbesøk skjer fortrinnsvis i fengsler med høyt sikkerhetsnivå
Når foregår visitortjenesten?
Besøkene skjer i en tidsavgrenset periode, og all kontakt mellom innsatt og visitor opphører i det den innsatte løslates eller overføres til et annet fengsel, eller tidligere hvis den innsatte ønsker det. Det vanligste er et besøk hver 14. dag på ca. 1,5 til 2 timer. Det er i første rekke ukens 5 første dager som benyttes og på ettermiddag/kveld.
Hva gjør du som frivillig i visitortjenesten?
En visitor er på mange måter den innsattes vindu mot verden utenfor. Visitoren kan - ved å være et helt vanlig menneske som frivillig kommer på besøk - gi den innsatte en følelse av normalitet og verdighet. Du må være fylt 25 år for å bli visitor.
Hvilken opplæring får du?
Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. Det stilles strenge krav til visitorene og hvordan tjenesten utføres. Retningslinjer for tjenesten er utarbeidet i et samarbeid mellom Kriminalomsorgen og Røde Kors. Derfor har vi i tillegg et eget kurs for visitorer, og visitorer trenger politigodkjenning.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Kontakt leder for visitortjenesten Tore Rangberg på t-rangb@online.no eller 91649086.
Visitor: Mer informasjon
Gjennom vitnestøtte får vitner i rettssaker medmenneskelig støtte, veiledning og praktisk hjelp.
Hva er vitnestøtte?
Å ha opplevd eller ha vært vitne til en kriminell handling kan være skremmende. Å skulle vitne etterpå om det som har skjedd vil ofte føles både ubehagelig og vanskelig. Røde Kors vitnestøtte er samtalepartnere, som skal bistå med medmenneskelig støtte og praktisk informasjoni forbindelse med rettssaker, Et trygt vitne er et godt vitne!
Hva gjør du som frivillig i vitnestøtte?
En frivillig vitnestøtte gir først og fremst medmenneskelig støtte til den som skal vitne. Dernest veiledning og praktisk hjelp. Den frivillige kan være en samtalepartner for vitnet både før og etter vitneforklaringen. Med bistand fra Røde Kors vitnestøtte kan vitnet bli tryggere på situasjonen og forstå rollen sin bedre. Vitnestøttene får grundig opplæring og har taushetsplikt. De representerer Røde Kors, er uavhengig av retten og skal ikke diskutere innholdet i saken med vitnene. Pr. i dag må vitnestøttene ikke binde seg til bestemt antall timer/dager, men melder seg på som vitnestøtte etter utsendt «Vaktliste vitnestøtte»
Hvilken opplæring får du?
Vitnestøtter må være over 20 år. Alle nye frivillige i Røde Kors tilbys et tretimers obligatorisk startkurs med introduksjon til: Røde Kors som humanitær organisasjon, grunnleggende førstehjelp og grunnleggende psykososial førstehjelp. I tillegg til dette har vi en egen vitnestøtte-opplæring.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?
Kontakt leder for Vitnestøtte Gerd Bjerkaas på gerdbb@broadpark.no eller 92805910.
Vitnestøtte: Mer informasjon